Τι θα συμβεί τα ξημερώματα της Κυριακής;

Ένα υπέροχο θέαμα στο… νυχτερινό ουρανό, μπορούν να απολαύσουν οι ρομαντικοί το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου προς χαράματα της Κυριακής 23 Απριλίου.

Οι Λυρίδες, τα «πεφταστέρια» της άνοιξης έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα και θα είναι ορατές έως τις 25 του μήνα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Λυρίδες θεωρούνται μια μέση «βροχή» και στο αποκορύφωμά τους υπολογίζεται ότι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται μέχρι 20 μετέωρα ανά ώρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων.

Οι Λυρίδες δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.

Η βροχή διαττόντων καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους και φαινομενικά προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα (‘Αλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο