Εκδήλωση στην Καλλιθέα: «Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων και Ελλάδα»

Στη συζήτηση θα αναζητηθούν πιθανοί τρόποι αντίδρασης για να αποφύγει η Ελλάδα ενδεχόμενη περιθωριοποίηση της σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων

Εκδήλωση με θέμα «η ΕΕ των δύο ταχυτήτων και η Ελλάδα» πραγματοποιείται από το πολιτικό think tank «δέλτα» αυτή την Παρασκευή 28/4 και ώρα 19:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκ μέρους του «δέλτα» οι Καλεντερίδης Σταύρος (διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος), Μπαλακτάρης Παναγιώτης (δικηγόρος Αθηνών) και η Σταθάκου Ίριδα (δικηγόρος Αθηνών) οι οποίοι και θα παρουσιάσουν το κίνημα και τις ιδέες του για τη χώρα.

Βασικός εισηγητής επί του θέματος θα είναι ο Γεώργιος Κ. Φίλης (Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Αναπλ. Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων & Μέσης Ανατολής DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επισκέπτης Καθηγητής Γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας), ο οποίος θα εξετάσει τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης της χώρας μας έτσι ώστε να αποφύγει η Ελλάδα ενδεχόμενη περιθωριοποίηση της σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων, και έτσι όπως αυτή προδιαγράφεται από τις δηλώσεις των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας στη Μάλτα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τσέλιου Κατερίνα (πολιτικός επιστήμονας). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελέυθερη. Περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103316036.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο