8 κόλπα για να κοιμηθείς πιο εύκολα

1. Κλείσε κάθε οθόνη τουλάχιστον 1.30 λεπτό πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι

Το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών σταματά την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί ύπνο και σε νυστάζει.

2. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι σου μόνο για ύπνο και σεξ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός είναι ο χρυσός κανόνας της καλής ρουτίνας ύπνου. Το να δουλεύεις, να βλέπεις σειρές, ή να χαζεύεις στα social media, ενώ είσαι ξαπλωμένη, σπάει αυτή τη θετική σχέση με το κρεβάτι σου. Για να κάνεις ποιοτικό ύπνο, πρέπει να μάθεις στον εγκέφαλό σου ότι το κρεβάτι είναι μόνο για ύπνο και σεξ.

3. Χαμήλωσε τη θέρμανση

Σύμφωνα με τις έρευνες, η θερμοκρασία του σώματός σου πέφτει όταν κοιμάσαι. Κράτα τη θερμοκρασία του δωματίου σου μέχρι τους 20 βαθμούς κελσίου για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποκοιμηθεί ευκολότερα.

4. Γυμνάσου καθημερινά

Ασκήσου για τριάντα λεπτά κάθε μέρα (και το περπάτημα μετράει), ώστε να κοιμηθείς πιο άνετα τη νύχτα.

5. Μην πίνεις αλκοόλ πριν πέσεις για ύπνο

Το αλκοόλ παρεμβαίνει στον κιρκαδικό ρυθμό σου, δυσχεραίνει τυχόν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά την ποιότητα του ύπνου σου.

6. Πάρε καλύτερο μαξιλάρι

Ο ύπνος σου μπορεί να μην είναι καλός επειδή το μαξιλάρι σου είναι είτε πολύ άδειο, είτε πολύ γεμάτο. Βρες ένα που να στηρίζει το κεφάλι σου χωρίς να πιάνεσαι.

7. Γύρνα τα ρολόγια από την άλλη ώστε να μην μπορείς να τα δεις από το κρεβάτι

Το να βλέπεις την ώρα είναι στρεσογόνο και το άγχος μπορεί να σε κρατήσει ξύπνια τη νύχτα. Γύρνα το ρολόι από την άλλη ώστε να μη δελεαστείς να το κοιτάξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

8. Μην πιεις καφεΐνη τουλάχιστον 8 ώρες πριν πέσεις για ύπνο

Ο οργανισμός σου χρειάζεται 8 ώρες για να αποβάλλει σχεδόν όλη την καφεΐνη που παίρνει από μια κούπα καφέ. Καλύτερα λοιπόν να αποφύγεις εκείνο το απογευματινό καφεδάκι για να κοιμηθείς πιο βαθιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο