Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής στις χώρες της Ε.Ε. από 15 Ιουνίου

Να «σερφάρουν» ξέγνοιαστοι, να στέλνουν μηνύματα και να μιλούν χωρίς επιπλέον χρεώσεις θα μπορούν από το φετινό καλοκαίρι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, καθώς καταργούνται από τις 15 Ιουνίου οι λιανικές χρεώσεις περιαγωγής.

Ειδικότερα οι χρήστες φορητών συσκευών που ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. θα χρεώνονται όπως στη χώρα τους μέχρι να συμπληρώσουν τον χρόνο ομιλίας που προβλέπει το πρόγραμμά τους.

Η συμφωνία αφορά στις τιμές χονδρικής, δηλαδή τις τιμές που χρεώνουν μεταξύ τους οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι όταν οι πελάτες τους ταξιδεύουν σε άλλες χώρες εντός της Ε.Ε. και χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα για περιαγωγή. Η πρόταση συζητήθηκε τη Μ. Τετάρτη και υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τη Μ. Πέμπτη. Έτσι, από τις 15 Ιουνίου 2017 και μετά, θα υπάρξει και το οριστικό τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής.

Όπως αναφέρει ο κανονισμός, θα «επιτρέψει, επίσης, το άνοιγμα των αγορών στις μικρές εταιρείες τηλεπικοινωνιών». Πλέον, αποτελεί υποχρέωση των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και όχι πρόσθετη παροχή από αυτές, όπως αναφέρουν σε ορισμένες διαφημίσεις τους η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο