Σάλος με αντιδήμαρχο που πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης ΑμEΑ (φωτο)

«Πως θα σας φαινόταν αν προσπαθούσατε να εισέλθετε στο δημαρχείο είτε καθήμενοι σε αναπηρικό καροτσάκι, είτε συνοδεύοντας κάποιον συνάνθρωπο σας που έχει ειδικές ανάγκες και κάποιος ασυνείδητος σας” έκλεινε ” την είσοδο από την ειδικά διαμορφωμένη μπάρα για αναπηρικά αμαξίδια;».

Το ερώτημα αυτό θέτει το site tastv.gr αλλά έχει και άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια…

«…τι θα λέγατε αν αυτός που το έκανε, παρκάροντας το αυτοκίνητο του, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας και Βεγοριτιδας  κ. Μουρατογλου. Ο κύριος αυτός,εκλεγμένος από τους συμποπολίτες του, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τόσο τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όσο και τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς στον Δήμο εργάζονται συμπολίτες μας με αναπηρία. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι αυτό γίνεται κατ εξακολούθηση χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Άραγε ο Δήμαρχος Έδεσσας δεν βλέπει τι γίνεται στο δημαρχείο του; Ντροπή και αίσχος το λιγότερο σε αυτούς που διοικούν και έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα. Αλλά ποιος να δώσει το παράδειγμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών; Όλοι είμαστε γνωστοί σε αυτή την πόλη….»

Και το δημοσίευμα συνεχίζει:

«Αντικρίζοντας τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης μας (άσπρη BMW παρκαρισμένη μπροστά στη ράμπα ειδικής πρόσβασης του Δημαρχείου) σκέφτηκα ότι πρόκειται για άλλον έναν οδηγό  αυτοκινήτου που θεωρεί δικαίωμα του να παρκάρει οπουδήποτε αρκεί να βολευτεί αυτός, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους (άτομα με ειδικές ανάγκες, μανάδες με καροτσάκια, πεζούς και οτιδήποτε είναι ανίσχυρο στην παρουσία του). Όταν όμως αντιλαμβάνεσαι ότι ο συγκεκριμένος οδηγός είναι παιδαγωγός, αντιδήμαρχος και γραμματέας της ΚΕΔΕ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μια φθίνουσα (κατήφορο θα λέγα) κοινωνική πολιτική που ξεκινά από την ίδια την δημοτική αρχή. Όταν λοιπόν το ζητούμενο είναι μια άλλη πολιτική, μια άλλη στάση ζωής διαφορετική από την κυρίαρχη, η δημοτική αρχή αδυνατεί να παίξει ηγετικό-κυρίαρχο ρόλο αφού κατά βάση δείχνει αδιάφορη για την ζωή των άλλων των  κατά βάση ανίσχυρων.

Η κοινωνική πολιτική, οι μικρές μάχες που πρέπει να κερδίσει ο Δήμος μας, με την δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δομών, σε μια εποχή κρίσης και ακραίας φτώχειας έχουν σαν κύριο συστατικό την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, τον σεβασμό του συνανθρώπου μας».

Πηγή: tastv.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο