ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ Αρχιτεκτονική: Οδηγίες… χρήσης

Πέμπτη / 16 Μαρτίου / 2017, 18.30-20.30
Πρόσκληση και… πρόκληση ενδιαφέροντος προς όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής σκέψης! Ελάτε να δούμε  πώς σκέφτονται οι αρχιτέκτονες, και να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας έργο, πάντα με αρχιτεκτονική ματιά. Ακόμη,  αντλώντας ερεθίσματα από έργα διάσημων αρχιτεκτόνων  και με αφορμή τους χώρους του ΚΠΙΣΝ, θα ανακαλύψουμε την έννοια της κεντρικής ιδέας στην αρχιτεκτονική, τον ρόλο του νερού, το κέλυφος ενός κτίσματος, καθώς και την αρχιτεκτονική τοπίου.

 9/3: «Κρυψώνα κι αποκάλυψη»: Η γέννηση ενός κτίσματος στην αρχιτεκτονική, με έμπνευση τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Le Corbusier.

16/3: «Ζω παράλληλα με το νερό»: Ο ρόλος του στοιχείου του νερού στην αρχιτεκτονική, με έμπνευση τα έργα του Αμερικανού αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright.

 23/3: «Ντύνω …τον κύβο»: Το κέλυφος ενός κτίσματος στην αρχιτεκτονική, με έμπνευση τα έργα του Αμερικανού αρχιτέκτονα Frank Gehry.

30/3: «Πράσινες χαράξεις»: Το φυσικό τοπίο στην αρχιτεκτονική και η διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, με έμπνευση τα έργα του Γάλλου αρχιτέκτονα Bernard Tschumi.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μανώλης Αναστασάκης, Αρχιτέκτων, Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Πέμπτη 9, 16, 23, 30/3 | 18.30-20.30 (έως 20 συμμετοχές)

MAKERSPACE-ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΒΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο