Περισσότερες θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους ευάλωτους δήμους

«Ο τρόπος που προγραμματίσαμε την κοινωφελή εργασία είναι απόλυτα στοχευμένος, έχουμε δώσει περισσότερες θέσεις εργασίας στις περιοχές που γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους.

«Είχαμε 14 αιτήσεις για κάθε θέση στους 17 δήμους, που είναι οι πλέον ευάλωτοι της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υπόλοιπους 273, ήταν 1 προς 9» ανέφερε η αν. υπουργός Οικονομίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι «όλες οι παρεμβάσεις που είναι υποστηρικτικές για τους ανέργους έχουν ημερομηνία λήξης, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει 200.000 και 300.000 ανέργους επ’ αόριστον, μέχρι να βρουν μία θέση εργασίας».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε: «φιλοδοξούμε να κλείσει όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά όταν μπαίνουν θέματα όπως είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και πρέπει να σπρώξουμε και να το υποστηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο, δεν θα έπρεπε κανείς να έχει την απαίτηση η υπουργός να κλείσει άρον- άρον, θα πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων».

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο