Δήμαρχος Καλλιθέας: Εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιοχή το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αξιοποιήσουμε όλη αυτή την τεράστια υποδομή, τόνισε ο Δημήτρης Κάρναβος

Με αφορμή την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικο δημόσιο, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αναφέρθηκε τόσο στο έργο αυτό καθαυτό όσο και στις προοπτικές που ανοίγονται για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και στο ρόλο της Καλλιθέας στην επόμενη μέρα.

Δεν θα πω τι «μπορούμε» να περιμένουμε αλλά τι «πρέπει» να περιμένουμε, είπε ο δήμαρχος.

Είναι αναμφισβήτητα ένα έργο πολύ μεγάλης κλίμακας ,διεθνούς εμβέλειας. Περιβάλλεται με λαμπρές υποδομές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το επόμενο διάστημα ξεκινά και το έργο ανάπλασης της παραλίας από το ύψος του Κέντρου ως το ΣΕΦ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αξιοποιήσουμε όλη αυτή την τεράστια υποδομή!

Στη συνέχεια απαντώντας στο τι ακριβώς σημαίνει αξιοποίηση, ο δήμαρχος Καλλιθέας τόνισε πως αξιοποίηση σημαίνει ένας νέος τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός στο χάρτη της Μεσογείου.
Σημαίνει εκατομμύρια επισκεπτών και ανάπτυξη για τους όμορους δήμους ΚΑΙ για ολόκληρη την Αττική. Σημαίνει ένα παράθυρο του ελληνικού πολιτισμού σε όλο το κόσμο.

Παράλληλα αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Καλλιθέα τόνισε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί αυτό το έργο κατασκευάστηκε σε  δικό μας οικόπεδο. Είμαστε περήφανοι γιατί συμβάλλαμε και εμείς ενεργά στην κατασκευή. Τώρα όλοι κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην σωστή αξιοποίηση. Καταρχήν, διεκδικώντας την αυτονόητη κάθοδο του Μετρό στην παραλία. Επίσης, με τις απαραίτητες αναπλάσεις στις γειτονιές που περιβάλλουν το Κέντρο. Αλλά και με την δημιουργία ενός κοινού σχεδίου για τον μεγάλο στόχο : να κάνουμε την ευρύτερη περιοχή ένα νέο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Η πόλη μας έχει κομβικό ρόλο γιατί είναι αυτή που θα διασφαλίσει τον ζεστό, ανθρώπινο χαρακτήρα της περιοχής, γιατί έχει τεράστια πολιτιστική παράδοση αλλά και «γίγνεσθαι» γιατί έχει μεγάλη γαστρονομία και κυρίως γιατί διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Για εμάς τώρα ξεκινά η προσπάθεια».

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο