Εντός Φεβρουαρίου τα πρώτα Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών

Μέσα στον Φεβρουάριο θα αναπτυχθεί το δίκτυο των Κέντρων Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Στο κείμενο επισημαίνεται ότι θα υπάρξουν ειδικά κέντρα εξυπηρέτησης για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Υποστήριξης Δανειοληπτών στου Ρέντη (Λ. Θηβών) και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δύο Γραφεία, στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά. Αρχές της άνοιξης θα δημιουργηθούν Γραφεία στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες Περιφερειών και τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν οι πρωτεύουσες νομών.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά, τα Γραφεία «θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν πολίτες ώστε να αξιοποιηθούν πιθανές συνέργειες». Δήμοι και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου «καλούνται να προτείνουν λειτουργικούς εξοπλισμένους χώρους, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη», ενώ «τα επιμελητήρια δεν προκρίνονται, καθώς σε αυτά διευκολύνεται η πρόσβαση μόνο των επιχειρηματιών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο