Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για καλό σεξ μέσα στο γάμο -Το λένε οι επιστήμονες

Μια σχέση μακροχρόνια ή έστω αόριστου χρόνου, αλλά με διάρκεια, είναι μάλλον ένας από τους μεγαλύτερους στόχους όλων των ανθρώπων.

Ενας τέτοιος δεσμός δημιουργεί πάντοτε το αίσθημα της ασφάλειας, της βεβαιότητας, της άνεσης , της μονιμότητας, της οικειότητας και της φερεγγυότητας. Γεννάει την αγάπη.

Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα, έτσι και οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν δύο όψεις. Η μια αυτή που προαναφέρθηκε και η δεύτερη, είναι αυτή που αφορά στην έννοια του πόθου και πιο συγκεκριμένα, στο παράδοξο γεγονός, ότι όταν έχουμε αυτό που τόσο πολύ επιθυμούμε να υπάρχει στη ζωή μας, παύουμε να το ποθούμε ερωτικά, η έλξη ξεθωριάζει και το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Πώς όμως μπορεί η σεξουαλική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι και ότι αυτή συνεπάγεται – σωματική και πνευματική σύνδεση αλλά και απόλαυση- να αντέξουν στο χρόνο;

Αν περιμένατε, πως τα παιχνίδια με τα αισθησιακά εσώρουχα θα σας σώσουν, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, αποκαλύπτει ότι το μυστικό του ερωτισμού είναι η «σκληρή» δουλειά.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 1900 άνθρωποι, τόσο ετεροφυλόφιλοι όσο και του ίδιου φύλου, που ρωτήθηκαν για τις πεποιθήσεις τους σχετικά με τις σχέσεις, αλλά και για το πόσο ικανοποιημένοι ένιωθαν στην ερωτική τους ζωή.

Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι μελετητές δημιούργησαν δυο ομάδες: την ομάδα εκείνων που πίστευε, ότι η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται ως αποτέλεσμα δουλειάς και προσπάθειας επάνω στο κομμάτι αυτό και την ομάδα όσων πίστευαν, πως η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται όταν κανείς μπορέσει να βρει τον κατάλληλο/ συμβατό ερωτικό σύντροφο.

Η έρευνα τάχθηκε υπέρ της πρώτης άποψης, δηλαδή αυτής που υποστηρίζει ότι μια ποιοτική και καλή σεξουαλική ζωή, είναι το αποτέλεσμα «σκληρής» προσπάθειας, καθώς τότε οι άνθρωποι καταλήγουν να απολαμβάνουν πιο «καυτό» σεξ.

Παράλληλα, οι μελετητές έκαναν λόγο για μια περίοδο που τη χαρακτήρισαν ως «μήνα του μέλιτος», η οποία διαρκεί περίπου δυο έως τρία χρόνια για όλους, κατά την οποία και οι δυο ομάδες ανθρώπων ένιωθαν ευτυχισμένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Ωστόσο, μετά από αυτό το διάστημα, όσοι πίστευαν πως χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για τη σεξουαλική απόλαυση, εμφάνιζαν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν ερωτικά ικανοποιημένοι.

Η επικεφαλής της μελέτης, Τζέσικα Μάξγουελ, ανέφερε χαρακτηριστικά: « Γνωρίζουμε, ότι το σεξ δεν είναι πάντοτε τέλειο στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπως και η σεξουαλική επιθυμία, η οποία μειώνεται. Τα άτομα που είναι καλύτερα προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις είναι αυτά που βλέπουν τη σεξουαλική ζωή πιο ρεαλιστικά και είναι έτοιμα να εργαστούν για να τη βελτιώσουν».

πηγή bovary

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο