Στο «σφυρί» 22 σημεία του Μαρινόπουλου (και το κατάστημα της Καλλιθέας)

Τον «σκόπελο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με ελαφρές απώλειες φαίνεται πως θα ξεπεράσει η συμφωνία διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, η εισήγηση προς την Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση στις 26 Ιανουαρίου είναι θετική και προτείνει την έγκριση της εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη, με δεδομένο ότι ο τελευταίος ανέλαβε δεσμεύσεις διαρθρωτικού και συμπεριφορικού χαρακτήρα (διορθωτικά μέτρα) που επιλύουν ορισμένες ανησυχίες της υπηρεσίας ως προς το συμβατό της σκοπούμενης πράξης με την ομαλή λειτουργία επιμέρους επηρεαζόμενων αγορών.
Η πρώτη αφορά στην εκποίηση μόλις είκοσι δύο (22) καταστημάτων στους νομούς Αττικής, Λασιθίου και Ηρακλείου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο, και η δεύτερη τη διατήρηση συγκεκριμένων προμηθευτών, είτε κοινών, είτε τοπικών του ομίλου Μαρινόπουλος, για χρονική περίοδο τριών ετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία εκτείνεται σε 123 σελίδες, η Σκλαβενίτης θα πρέπει να εκποιήσει 19 σημεία στην Αττική, δύο στο Ηράκλειο της Κρήτης και ένα στο Λασίθι. Στην Αττική πρέπει να εκποιηθούν καταστήματα που βρίσκονται στις εξής περιοχές: Ηράκλειο, Αθήνα (2 καταστήματα), Αγιο Δημήτριο (3 καταστήματα), Πειραιά (4 καταστήματα), Νέα Σμύρνη, Αγιο Ιωάννη Ρέντη, Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Ασπρόπυργο, Νίκαια, Βριλήσσια και Καλλιθέα. Να σημειωθεί ότι ο Σκλαβενίτης αποκτά συνολικά 383 καταστήματ λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλου. Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.
Διαβουλεύσεις
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τον υποψήφιο επενδυτή για να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την καθυστερημένη έκδοση της δικαστικής απόφασης, με αποτελέσμα να καθίσταται άκυρη η σύμβαση. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, τόσο δικαστικές όσο και εξωδικαστικές από τους δικηγόρους των εμπλεκομένων μερών, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο ενώ στα σημεία τριβής φαίνεται πως είναι και η πρόσθετη χρηματοδότηση που ενδεχομένως θα απαιτηθεί. Να σημειωθεί πως η έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί του σχεδίου εξυγίανσης εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου, ενώ έπρεπε να εκδοθεί έως τις 13 Ιανουαρίου, για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και οι δεσμευτικές ημερομηνίες που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

imerisia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο