Διαμαρτυρία αντιπροσωπίας της Ένωσης ΕΒΕ Καλλιθέας στον ΟΑΕΕ

Το Δ.Σ. της Ένωσης ΕΒΕ Καλλιθέας, με απόφαση του, πραγματοποίησε παράσταση, στον ΟΑΕΕ Καλλιθέας, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 στις 8,30π.μ. και επέδωσε υπόμνημα, με το πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν τα καυτά προβλήματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης των αυτοαπασχολούμενων.
Το υπόμνημα παρέλαβε ο προϊστάμενος του ΟΑΕΕ Καλλιθέας, ο οποίος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μας και ανέλαβε την ευθύνη να προωθήσει το υπόμνημα στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΕ.
Εμείς από την δική μας πλευρά τους επιμένουμε ότι το δίκιο μας θα κριθεί στο δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους, να απευθύνονται στην Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, κάθε Τετάρτη 7μ.μ.-9μ.μ. Αριστείδου 92, για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα προβλήματα μας, που προκύπτουν από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

Δεν θα τους επιτρέψουμε να τσακίσουν την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια, την περίθαλψη, να μετατρέψουν τις συντάξεις σε επιδόματα φτωχοκομείου.

Απαιτούμε ανάκτηση των απωλειών μας από την κρίση, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Να πληρώσει το κράτος, που με την υποχρηματοδότηση των ταμείων διαλύει την δημόσια υγεία, την μετατρέπει σε εμπόρευμα και την παραδίδει στα χέρια των μονοπωλίων.

Σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης ΕΒΕ Καλλιθέας Δευτέρα 14-11-2016 7μ.μ. Αριστείδου 92. να αποφασίσουμε την αντεπίθεση μας στη σαρωτική επίθεση που δεχόμαστε.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8-12-2016.

Σας παραθέτουμε το υπόμνημα που κατατέθηκε στην οικονομική εφορία Καλλιθέας:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 9-11-2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: Ο.Α.Ε.Ε.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 153

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εντείνει την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, ακολουθώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και με το νόμο λαιμητόμο, επιταχύνει τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια.

· Λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά. Τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια τις προηγούμενες δεκαετίες έγιναν λίπασμα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας.

· Τζογάρισαν τις εισφορές μας στο χρηματιστήριο, τις κούρεψαν με τα ομόλογα.

· Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε δραματικά και βαίνει ουσιαστικά να κοπεί εντελώς.

· Τα χρήματα που οι προηγούμενες γενιές πλήρωσαν, για να έχουν σήμερα σύνταξη, λεηλατηθήκαν. Οι συντάξεις πια, πληρώνονται από τις εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων.

· Πάνω από το 50% των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και διώκονται για αυτό.

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία, γεγονός που οφείλεται ακριβώς στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για δεκαετίες και με την ενοποίηση των ταμείων η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η οικονομική κρίση η ανεργία, η φοροληστεία , τα χρέη τα υπέρογκα έξοδα υποχρέωσε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να περικόψουν τις ανάγκες τους. Ανάμεσα σε αυτές και τις πιο σημαντικές, το δικαίωμα στην υγεία και την σύνταξη.

Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ, χρωστάει μόνο στον εαυτό του. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο που ωφελήθηκε για δεκαετίες από την λεηλασία των ταμείων, χρωστάει δισεκατομμύρια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς το εισόδημα να μειώνεται, τα χρέη να μας πνίγουν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται. Αντιστεκόμαστε στο παραπέρα πετσόκομμα των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και στην πιο γρήγορη κατεδάφιση των υπηρεσιών υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας που τις έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Να διαθέσουν τα χρήματα που δίνονται απλόχερα στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν αποδεχόμαστε την ουσιαστική κατάργηση του ΟΑΕΕ, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.

§ Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προυποθέσεις.

§ Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.

§ Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.

§ Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

§ Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν της εισφορές τους.

§ Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

§ Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.

§ Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

§ Για τα χρέη

§ Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.

§ Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

§ Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.

§ Ουσιαστική προστασία των ανέργων εδώ και τώρα.

§ Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.

§ Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΓΚΙΑ ΑΣΠΑΣΙΑ                             ΚΟΥΣΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο