“Σφαλιάρα” ΣτΕ σε Πολάκη για τις παραιτήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι απαντάει ο ίδιος

“Το απόστημα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα καθαρίσει έως τέλους ” δηλώνει ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών τέως μελών του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.

“Εάν ισχύουν αυτά που διαρρέουν τα ΜΜΕ -γιατί επίσημη απόφαση δεν υπάρχει-το υπουργείο Υγείας σεβόμενο τις αποφάσεις της Δικαιοσυνης θα πάρει ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα για να υπηρετήσει την πολιτική επιλογή του (και ο νοών νοείτο)” σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook απαντώντας σε σχόλιο.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει τις παραιτήσεις των τριών μελών της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ (πρώην προέδρου Αθαναςίου Γιαννόπουλου, πρώην αντιπροέδρου Ιωάννη Γιαννάκη και του πρώην μέλους της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημητρίου Μπίτα) με το σκεπτικό ότι είναι και αντισυνταγματικές και μη νόμιμες.

Οι τρείς που παύθηκαν από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Για αποστομωτική απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις «αυθαιρεσίες και τους τραμπουκισμούς» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κάνει λόγο η υπεύθυνης Εργασίας και Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι η συμπεριφορά του άφησε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές «προκειμένου να διορίσει με κάθε τρόπο τα δικά τους παιδιά».

Υπενθυμίζει το αίτημα για απομάκρυνση του κ. Πολάκη από την κυβέρνηση και καταλήγει δηλώνοντας ότι «είναι πλέον ολοφάνερο ότι όσο παραμένει ο κ. Πολάκης, την ευθύνη για τις έκνομες και επικίνδυνες συμπεριφορές του φέρει εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο