Header AD

Τα "βρήκαν " εργαζόμενοι και διοίκηση για το περιστατικό με τον Σοφιανίδη: Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο

Στο και πέντε τα βρήκαν τελικά εργαζόμενοι και Δήμος για το περιστατικό που συνέβη με τον αντιδήμαρχο Σοφιανίδη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.
Οι εργαζόμενοι διευκρίνισαν δημόσια ότι δεν θέλουν να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του αντιδημάρχου ενώ οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησαν συγνώμη για τις εκφράσεις περί "φασίστα" και "Χρυσαυγίτη" ενώ ο αντιδήμαρχος δήλωσε την πρόθεση του να αποσύρει την σχετική μήνυση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, κύριε Τσιβιλτίδη.
ΤΣΙΒΙΛΤΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, είμαι ένας από τους υπογράφοντες μηνυόμενους, να αναγνώσω, το έχω συντάξει εγώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και εκπροσωπείτε το σύνολο…
ΤΣΙΒΙΛΤΙΔΗΣ: Των συναδέλφων που έχουμε αυτή την αντιπαράθεση με τον Αντιδήμαρχο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία.
ΤΣΙΒΙΛΤΙΔΗΣ: Είναι μία δήλωση που είχε κατατεθεί όταν μας κάλεσε ο εισαγγελεύς, ενώπιον του αντιπροσώπου και της… ειρηνοδίκης πρέπει να ήταν, για να συμβιβαστούμε, να βρεθεί μια λύση γύρω από το όλο θέμα.
Μετά από τις όποιες τοποθετήσεις ενός εκάστου και από την πλευρά τη δική μας και από την πλευρά του Αντιδημάρχου, κατεγράφησαν στα πρακτικά από την πρακτικογράφο και ενώπιον της ειρηνοδίκη, εμείς αποσυρθήκαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη δήλωση την οποία αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του ο εισαγγελεύς. Για να εξομαλύνουμε κάποια πράγματα και να καταδείξουμε τις προθέσεις μας. Δήλωση λοιπόν:
«Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, δηλώνουμε ότι:
Η ανάρτηση πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 13/11/14 από μέλη του Συλλόγου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μας δράσης, η οποία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της χώρας μας.
Η όποια παρέμβαση του Αντιδημάρχου, κυρίου Χριστόφορου Σοφιανίδη, για την παραπάνω ενέργειά μας, μας ανάγκασε να αναδείξουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με γραπτή ανακοίνωση που ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τονίζουμε ότι το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν τυγχάνει ειδικής άδειας ή έγκρισης από κανέναν φορέα.
Με την παραπάνω παρέμβασή μας ή όποια ενέργειά μας, δεν θέλαμε και δεν είχαμε άλλωστε πρόθεση να θίξουμε την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του κυρίου Χριστόφορου Σοφιανίδη ως φυσικό πρόσωπο, παρά ασκήσαμε δριμεία κριτική στην προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής και πολιτικής μας δράσης».
Αυτό είναι το κείμενο, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Τσιβιλτίδη.

Συμβιβαστική ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου στο ίδιο συμβούλιο 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί εργαζόμενοι,
Έρχομαι σήμερα μετά από μια μακρά συζήτηση που είχα με τους εργαζόμενους να προβώ σε κάποιες ανακοινώσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα κλείσουν και το θέμα με τρόπο που να μην ξανανοίξει.
Από την πλευρά της διοίκησης επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση αμφισβήτησης δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο δικαιωμάτων έκφρασης .
Προφανώς δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του Πολυτεχνείου πολύ περισσότερο που ο ομιλών έχει δράση για την διατήρηση της μνήμης του.
Και ειλικρινά θεωρώ προσβολή να ακούγεται ότι στον συνδυασμό μου υπάρχουν Χρυσαυγίτες.
Το θεωρώ προσβολή το να υπάρχει και ως σκέψη και υπόνοια. Ο συνδυασμός έχει μέλη από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα αλλά μέσα στα όρια του δημοκρατικού τόξου.
Και ως διοίκηση δείχνουμε ευλάβεια στην ιστορική μας μνήμη χωρίς καμία ιδεολογική προκατάληψη.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ συμμάχους τους εργαζόμενους απέναντι στη επίθεση που δέχονται και οι ίδιοι και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης.
Θα ήταν κρίμα ένα ατυχές φραστικό και ένα εν θερμώ επεισόδιο να ανοίξει ρήγμα στις σχέσεις μας.
Το περιστατικό θα είχε αξία και θα νομιμοποιούσε τις αντιδράσεις αν εξέφραζε μια συγκεκριμένη πολιτική και κατεύθυνση της διοίκησης .
Όμως στην πράξη αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει τέτοια πολιτική.
Από την πρώτη στιγμή είπαμε μάλιστα ότι δεν θέλαμε αυτή η διαφορά να φτασει στις δικαστικές αίθουσες για αυτό και προσπαθήσαμε να έχουμε διάλογο ώστε να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις έγκαιρα.
Αργήσαμε, φτάσαμε στο παρά πέντε αλλά υπήρξαν τέτοιες εξηγήσεις από την πλευρά των εργαζομένων που είναι αρκετές και νομίζω ότι και από την πλευρά του αντιδημάρχου υπάρχει πλέον η θέληση να αποσυρθεί η μήνυση.
Όλα γίνονται εδώ δημόσια, στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρώ λάθος που παρεμποδίστηκε εχτές η λειτουργία του γιατί δεν είναι ένα όργανο της διοίκησης, είναι ένα όργανο των δημοτών και όλων των παρατάξεων.
Το θέμα ελπίζω ότι κλείνει εδώ όμως όπως σωστά έθεσαν οι εργαζόμενοι υπάρχουν ανοικτά μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας αλλά και θεσμικά θέματα για τα οποία δεσμευόμαστε τουλάχιστον να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για να τα επιλύσουμε.
Και εδώ ας δώσουμε όλοι τις μάχες μας και ας αναμετρηθούμε ακόμη.
Τα "βρήκαν " εργαζόμενοι και διοίκηση για το περιστατικό με τον Σοφιανίδη: Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο Τα "βρήκαν " εργαζόμενοι και διοίκηση για το περιστατικό με τον Σοφιανίδη: Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο Reviewed by Νότιος Χτύπος on 1.10.16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια