Δύο παιδικές χαρές επαναλειτούργησαν στην Καλλιθέα.

Ο Δήμος Καλλιθέας παρέδωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, δύο ανακαινισμένες παιδικές χαρές που βρίσκονται, η πρώτη στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Ακροπόλεως και η δεύτερη στη συμβολή των οδών Δόξης και Αριστοτέλους.

Η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών που για χρόνια παρέμειναν κλειστές αποτελούσε δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής. Η ανάπλαση και η ανακατασκευή τους έγινε με ίδιους πόρους και με κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη χαρά των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ανακοίνωσε ότι άμεσα θα αντικατασταθεί και το δάπεδο στην παιδική χαρά της πλατείας Δαβάκη που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και θα τοποθετηθεί καινούργια άμμος σε άλλες τέσσερεις. Ο κος Κάρναβος, κατά την τελετή αγιασμού και παράδοσης των παιδικών χαρών, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η χαρά και η πρόοδος των παιδιών της Καλλιθέας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια και τα παιδιά να υπάρχουν παιδικές χαρές σε καλή κατάσταση και για αυτό έχουμε κάνει ένα μεγάλο αγώνα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε για την ανακατασκευή αυτών που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν κλειστές. Ταυτόχρονα έχουμε κινητοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Καλλιθέα και φροντίζουν με δικούς τους πόρους την καθαριότητα των παιδικών χαρών.

Θέλω να απευθύνω κάλεσμα στους δημότες για την από κοινού προσπάθεια διατήρησης της ακεραιότητας και της καθαριότητας των χώρων αυτών, γιατί θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι τα έργα που γίνονται είναι δική τους περιουσία, γίνονται με χρήματα των φορολογουμένων και οφείλουμε να τα σεβόμαστε».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, καθαριότητας και τοπικής ανάπτυξης Μανώλης Κωστάκης, ανακοίνωσε ότι: «Τους επόμενους μήνες στην πόλη μας θα εμφανιστούν μια σειρά από νέες πρακτικές, όπως σπιτάκια ανακύκλωσης με ανταποδοτικότητα, wc σκύλων, νέος κανονισμός καθαριότητας, πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και άλλες καινοτόμες ιδέες που όμως για να πετύχουν απαιτούν και τη συμμετοχή των πολιτών, γιατί η Καλλιθέα ανήκει στους Δημότες της και στις γειτονιές της».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο