Αυτό είναι το νέο επάγγελμα που ανθίζει στο εξωτερικό: Μένουν σε πολυτελή σπίτια και… πληρώνονται!

Το όνειρο πολλών να γυρίσουν τον κόσμο προσκρούει στο κόστος του ταξιδιού- κάποιοι ωστόσο έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε πολυτελή καταλύματα δωρεάν και μάλιστα κάποιες φορές ακόμα και να πληρώνονται!

Σπίτια σε πολλά μέρη του κόσμου, από τροπικούς παραδείσους στην Κόστα Ρίκα μέχρι κάστρα στη Σκωτία, προσφέρονται στους ταξιδιώτες χωρίς αντίτιμο με μόνη τη δέσμευση να φροντίζουν το χώρο για συγκεκριμένο διάστημα.

Ορισμένες φορές η ανάγκη αυτή προκύπτει όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών λείπουν οι ίδιοι σε διακοπές. Κάποια σπίτια είναι προς πώληση και χρειάζονται φροντίδα μέχρι κάποιος αγοραστής να εμφανιστεί.

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν τέτοια υπέροχα σπίτια στην κατοχή τους δεν θέλουν να τα αφήνουν άδεια- κι εκεί προκύπτει η ανάγκη για τους «house-sitters».

Οι ιδιοκτήτες προσλαμβάνουν κάποιον, ένα άτομο ή ζευγάρι ή ακόμα και ολόκληρη οικογένεια, για να προσέχουν την ιδιοκτησία τους και ίσως να φροντίζουν και τα κατοικίδιά τους. Σε αντάλλαγμα οι house-sitters έχουν δωρεάν διαμονή και την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα και την περιοχή.

Κάποιοι αξιοποιούν την ευκαιρία αυτή για να κάνουν μήνα του μέλιτος με χαμηλό προϋπολογισμό, όπως οι Kristen και Thomas Ferrero που αξιοποίησαν την ανάγκη κάποιος να φροντίζει μια πανέμορφη βίλα στην Κόστα Ρίκα.

Οι Laura και Tanbay πέρασαν τα τελευταία 2μιση χρόνια φροντίζοντας 21 σπίτια σε όλο τον κόσμο αποφασίζοντας πως αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος να ταξιδεύουν. Έτσι βρέθηκαν στην Αυστραλία, στη Μαρμπέλα της Ισπανίας αλλά και την ανατολική ακτή της Ιταλίας.

«Το 2013 κοιτάξαμε προσεκτικά τα οικονομικά μας και διαπιστώσαμε πως τα περισσότερα χρήματά μας τα δίναμε για το διαμέρισμά μας. Κι έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε house- sitters. Είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρά δουλειά, καθώς ζούμε σε σπίτια άλλων ανθρώπων και ενίοτε φροντίζουμε τα κατοικίδιά τους. Είναι ένας οικονομικός τρόπος να γυρίζουμε τον κόσμο», εξηγεί η Laura.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο