Στο έλεος των κακοποιών η Αττική: 35 διαρρήξεις και δύο ληστείες κάθε νύχτα!

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, το άδειασμα των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου που έβγαλε έξω εκατοντάδες σκληρούς κακοποιούς, αλλά και η αδυναμία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χαράξει κεντρική αντεγκληματική πολιτική, έχουν ως αποτέλεσμα η βία και ο τρόμος να κυριαρχούν στη χώρα.

Η μάχη του Κωνσταντίνου Δούκα, ιδιοκτήτη των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων με τους κακοποιούς, μπροστά στα μάτια της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του στη μονοκατοικία του στην Εκάλη, ήταν μία από τις χιλιάδες διαρρήξεις που σημειώθηκαν το 2015 στην Αθήνα. Γιατί από τις αρχές του χρόνου καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 κλοπές σε σπίτια (6.600 το πρώτο εξάμηνο) και 600 ληστείες (299 το πρώτο εξάμηνο). Με απλά λόγια, καθημερινά, μόλις πέσει το σκοτάδι, τουλάχιστον δύο οικογένειες στην Αθήνα ζουν το μαρτύριο της εισβολής των ληστών, ενώ περισσότεροι από 35 ιδιοκτήτες βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται καθώς «ποντικοί» τρυπώνουν και κάνουν πλιάτσικο στα υπάρχοντά τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η εξάρθρωση την περασμένη εβδομάδα της μεγαλύτερης γεωργιανής συμμορίας διαρρηκτών, με περισσότερες από 3.000 επιθέσεις στα βόρεια και νότια προάστια, με αρχηγό ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα πανευρωπαϊκά στον κόσμο της μαφίας, δείχνει ότι ο έλεγχος έχει χαθεί και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια διεθνή κόκκινη ζώνη όπου μαφίες από όλο τον κόσμο έρχονται και δρουν ανενόχλητες.

Μάχη με τους κακοποιούς

Η τελευταία εντυπωσιακή συνάντηση κακοποιών με ανυποψίαστους πολίτες έγινε αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Εκάλη. Τέσσερις κουκουλοφόροι διέρρηξαν τη μονοκατοικία της οικογένειας Δούκα και επιχείρησαν να αρπάξουν δύο χρηματοκιβώτια.

Την ώρα που οι κακοποιοί μετέφεραν το ένα έξω για να το φορτώσουν στο φορτηγάκι, η οικογένεια επέστρεψε παρκάροντας το αυτοκίνητο στο ιδιωτικό πάρκινγκ. Στη θέα του αυτοκινήτου ο ένας από τους δύο κακοποιούς όρμησε με μια βαριοπούλα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και άρχισε να το χτυπάει με λύσσα. Ομως ο Κωνσταντίνος Δούκας δεν έχασε την ψυχραιμία του. Εβαλε όπισθεν, πάτησε γκάζι και εμβόλισε το φορτηγάκι με το αυτοκίνητό του. Οι κακοποιοί τα ’χασαν αφού δεν περίμεναν την αντίδραση του ιδιοκτήτη, παράτησαν το χρηματοκιβώτιο, μπήκαν στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν έχοντας αρπάξει ένα δεύτερο χρηματοκιβώτιο της οικογένειας που είχε μέσα περίπου 5.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ.
35 διαρρήξεις και 2 ληστείες κάθε νύχτα

Από τις αρχές του χρόνου, κατά μέσο όρο καθημερινά μόνο στην Αττική έχουμε 35 διαρρήξεις σε σπίτια και 2 ληστείες σε διαμερίσματα, νεκρούς, τραυματίες και λεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν συμμορίες αλλοδαπών (κυρίως Γεωργιανών) που έχουν χάσει κάθε έλεγχο και παρά τα καίρια χτυπήματα της Αστυνομίας οι ενέργειές τους αυξάνονται και επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Οι κακοποιοί, σκληροί και χωρίς καμία προετοιμασία, βασανίζουν μέχρι θανάτου τα θύματά τους για να κάνουν τη χοντρή μπάζα. Σύμφωνα με αναφορές και εκθέσεις της Αστυνομίας, οι συμμορίες παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί χτυπήματα με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά. Όμως απαιτούνται τουλάχιστον επτά άτομα. Δύο από αυτά φυλάνε τσίλιες έξω από το σπίτι-στόχο. Άλλα δύο, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων προκειμένου να κόβουν κίνηση και να έχουν έτοιμο δρομολόγιο διαφυγής. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν ρόλο εισβολέων. Προκειμένου δε να ξεγλιστρούν από μπλόκα αστυνομικών, δεν φέρουν μαζί τους οπλισμό. Αρκούνται σε έναν λοστό για να παραβιάζουν το παράθυρο ή την πόρτα του σπιτιού και ένα μαχαίρι για να ακινητοποιούν τα θύματά τους.

Για την επιλογή των στόχων εφαρμόζουν μια τακτική που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν συνεργούς τους συμπατριώτες τους, χωρίς καν οι ίδιοι να το αντιληφθούν. Δηλαδή επισκέπτονται κυρίως στέκια ομοεθνών τους, πιάνουν κουβέντα και όταν μάθουν ότι κάποιος εργάζεται στο σπίτι κάποιου ευκατάστατου, αποσπούν πληροφορίες για την καθημερινότητά του ή τον κάνουν συνεργό τους. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν για την οικονομική επιφάνεια, τις συνήθειες, τα σημεία που κρύβουν χρήματα και κοσμήματα τα υποψήφια θύματά τους, αλλά και ποια είναι τα ευάλωτα σημεία των σπιτιών τους.

Τα χρήματα που αποσπούν τα μοιράζονται ανάλογα με τη συμμετοχή και τον ρόλο του καθενός, ενώ για τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα ακολουθούν μια άλλη διαδικασία: μέσω διαύλων τα βγάζουν στο εξωτερικό και τα ρίχνουν στη μαύρη αγορά. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί η Αστυνομία να τους εντοπίσει στην εγχώρια αγορά μέσω των γνωστών κλεπταποδόχων ή των «πηγών» κι έτσι κομμάτια μεγάλης αξίας χάνονται στα μαύρα παζάρια του εξωτερικού.

Είναι πολύ σκληροί και ακόμη και αν συλληφθούν δεν μιλάνε και αρνούνται να πουν το παραμικρό. Εχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη δικαιολογία και στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντούν μονολεκτικά για να μην πέφτουν σε λάθη και αντιφάσεις.

Εμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας που παρακολουθούν τη μετάλλαξη των συμμοριών είναι προβληματισμένοι και συμβουλεύουν τους πολίτες προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην πέφτουν θύματα. Εκτός από τα συνηθισμένα που αφορούν τα κλασικά πλέον μέτρα ασφαλείας στο σπίτι, όπως κλειδαριές ασφαλείας, κλειστά παράθυρα τη νύχτα, συναγερμό, συμβουλεύουν όσους απασχολούν οικιακές βοηθούς ή εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους και να μην τους λένε πολλά.

pronews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο