Οι εργαζόμενοι στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Π.Φαλήρου, Ν.Σμύρνης και Καλλιθέας, καταγγέλλουν ότι τους κόβουν τις υπερωρίες

Με την παρούσα καταγγελία διαμαρτυρόμαστε κατά των πράξεων και ενεργειών του κ. Μπίντα Δημήτριου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εδρεύει στο Δήμο Καλλιθέας διότι ασκεί με καταχρηστικό και εξόχως προκλητικό τρόπο τις αρμοδιότητές του σε βάρος των εργαζομένων καθώς τους στερεί το δικαίωμα καταβολής αποζημίωσης για δεδουλευμένες υπηρεσίες τους, τις οποίες πρόσφεραν με αυταπάρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσουν ανάγκες των Δήμων τους.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω Επίτροπος απορρίπτει ως μη νόμιμες δαπάνες που αφορούν σε δεδουλευμένες υπερωρίες εργαζομένων που απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της αρμοδιότητάς του, εκτός της Καθαριότητας και των Κοιμητηρίων αγνοώντας τις βεβαιώσεις των Δημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και υποτιμώντας το πραγματικό γεγονός της σημαντικής έλλειψης προσωπικού στις προαναφερθείσες Υπηρεσίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Επίτροπος δεν δίστασε να επιστρέψει, ως μη νόμιμη, δαπάνη που αφορούσε στην καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων που απασχολήθηκαν στις Εθνικές Εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Μπίντας Δημήτριος επί της ουσίας, προβαίνει σε έλεγχο σκοπιμότητας των αποφάσεων των Δήμων, ασκώντας με καταχρηστικό τρόπο την αρμοδιότητα και το ρόλο του εφόσον οι αιτιάσεις στις οποίες στηρίζει την άρνησή του για την έγκριση των συγκεκριμένων δαπανών είναι όχι μόνο νομικώς και ηθικώς αβάσιμες αλλά και αναιρεί στη πράξη το δικαίωμα του αυτοδιοίκητου της λειτουργίας των Δήμων.

Επίσης και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, γεννά πολλά ερωτηματικά η στάση του Επιτρόπου, ο οποίος επιλεκτικά εγκρίνει ως νόμιμες και σε «όφελος» του Δημοσίου συμφέροντος τις δαπάνες που εισηγούνται οι αιρετές Διοικήσεις των Δήμων και αφορούν σε εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς και σε δαπάνες που αφορούν την προσωπική τους προβολή όπως εκδηλώσεις, φυλλάδια κ.λπ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο