Προφυλακιστέα κρίθηκε και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την υποβολή απολογητικού υπομνήματος στον ανακριτή.

Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν στη συνέχεια η θεία και ο αδελφός της Β.Σταμάτη, συζύγου του πρώην υπουργού.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τ.μ. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Τη δυσαρέσκειά του για την προφυλάκιση της εντολέως του εξέφρασε ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ανακριτής χθες άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους, από τους οποίους κινούνταν εκατομμύρια μέσω εξωχώριων εταιρειών, και σήμερα «διατάσσει την κράτηση της Αρετής, διότι κάνει το λάθος να ονομάζεται Τσοχατζοπούλου».

Ο συνήγορος υποστήριξε ότι παρέδωσαν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το επίμαχο ακίνητο στο Κολωνάκι αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από πώληση άλλου ακινήτου και ότι «δεν έμεινε καμία σκιά στην υπόθεση».
Την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο