Ποδηλατοδρομία στη Καλλιθέα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα χωρίς Αυτοκίνητο, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, διοργανώνει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ποδηλατοδρομία, που θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ της Καλλιθέας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της χρήσης εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, μέσων μεταφοράς, αλλά και η ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων έλλειψης χώρων στάθμευσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης, που υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα ζωής στην Καλλιθέα.

Με την ευκαιρία της ποδηλατοδρομίας, ο Δημήτρης Κάρναβος θα κάνει γνωστές στους πολίτες τις συγκεκριμένες προτάσεις του, που μπορούν να δώσουν λύσεις σε αυτά τα πολύχρονα προβλήματα και να δώσουν στην Καλλιθέα μία νέα δυναμική:
1. Κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης σε περιοχές που θα επιλεγούν μετά από ειδική μελέτη και με απόλυτη προστασία υφιστάμενων χώρων πρασίνου.
Οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης θα εγγυώνται προνομιακές τιμές χρήσης για τους δημότες της Καλλιθέας και θα εξασφαλίζουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων στο εμπορικό κέντρο για αποκλειστική χρήση μόνο από τους δημότες της πόλης.
2. Άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας
3. Προσβασιμότητα. Οι πολίτες βαδίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια.
Απελευθέρωση των πεζοδρομίων
Διαπλατύνσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων
Καθιέρωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρομήσεις.
4. Θέσπιση κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου.
Λειτουργία δημοτικών σταθμών δανειστικού ποδηλάτου.
Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
Δημιουργία ειδικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων δίπλα σε συγκοινωνιακούς κόμβους και στο εμπορικό κέντρο.

Για πολλά χρόνια η κατάσταση στην πόλη μας επιδεινώνεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και την πραγματικότητα αυτή ζούμε καθημερινά. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξει η Καλλιθέα. Η ποιότητα της ζωής μας μπορεί να γίνει καλύτερη, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και προχωρήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και αποτελεσματικές λύσεις.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο