Εξαιτίας της κόντρας ΔΕΔΔΗΕ και Καλογρίτσα Kινδύνεψε να μείνει χωρίς ρεύμα η μισή Αττική!

‘’Μεγάλη σύγκρουση’’  έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα , με τον τελευταίο να ζητά με ασφαλιστικά μέτρα να μην κηρυχθεί έκπτωτος για το μεγάλο έργο που είχε αναλάβει στα νότια προάστια , αλλά και να μην επέλθουν οι συνέπειες της έκπτωσης από το έργο, αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος. Πρόκειται για μία σύμβαση ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ που κατακυρώθηκε στην ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. και περιλαμβάνει συντήρηση δικτύου από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και περιλαμβάνει Νέο Κόσμο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Αργυρούπολη , Ηλιούπολη,  Άλιμο , Βούλα και Βουλιαγμένη και αφορά περίπου 500.000 καταναλωτές. Η εταιρεία του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι έχει καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση και ταυτόχρονα πως δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ , ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι από « την ασυνέπεια της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ κινδύνεψε να μείνει χωρίς ρεύμα η μισή Αττική».

«Πρόκειται για σύμβαση που περιλαμβάνει 500.000 καταναλωτές .  Από την αρχή η σύμβαση είχε προβλήματα. Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2015. Στην αρχή ήταν λίγα τα προβλήματα. Υπήρχε διακοπή εργασιών λόγω απεργιών για παράδειγμα. Το Μάρτιο του 2017 έκαναν απεργία  για διάστημα εβδομάδων οι εργάτες. Οι δικές τους εργολαβίες έχουν ως εξής : Αν γίνει βλάβη , πρέπει να πάμε σε δύο ώρες να το φτιάξουμε γιατί μένει ο κόσμος χωρίς ρεύμα. Είναι ψευδές ότι αυτές οι απεργίες οφείλονται σε κακοπληρωμή του ΔΕΔΔΗΕ . Δεν έφερνε τα χαρτιά του ο ΤΟΞΟΤΗΣ για να πληρωθεί. Όπως για παράδειγμα, ενημερότητα. Όταν καθυστερούσε να τα φέρει , καθυστερούσε η πληρωμή. Ως προς τα υλικά που έπρεπε να αγοράζουμε εμείς να τα δίνουμε , είχαμε επάρκεια υλικών  για το 80%  του αντικειμένου. Εμείς του δίναμε και δικά του υλικά! Καταγγείλαμε την σύμβαση τον Μάρτιο του 2018, όταν εξαντλήσαμε κάθε όριο. Τον Γενάρη του 2018, έγινε η Τρίτη ειδική πρόσκληση γιατί το προσωπικό του από τις 3 Ιανουαρίου ήταν άφαντο. Δεν εκτελούσε εργασίες ή εκτελούσε με χαμηλό εργατικό δυναμικό. Η περιοχή εξυπηρετείται πλέον από όμορους εργολάβους. Αν μείνει ανεκτέλεστη η σύμβαση για μικρό χρονικό διάστημα , δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Ο δήμος Αλίμου είχε μεγάλο πρόβλημα. Επίσης έχουν έρθει στον ΔΕΔΔΗΕ αγωγές εργαζομένων της ΤΟΞΟΤΗΣ για μη δεδουλευμένα», δήλωσε στην κατάθεση του ο διευθυντής Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Τσιρλής.

Ωστόσο  ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΟΞΟΤΗΣ, Αθανάσιος Αναστασίου, δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες αυτές και από το βήμα του μάρτυρα στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η τεχνική εταιρεία υπήρξε συνεπής ενώ αντιθέτως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν τους παρείχε τα απαιτούμενα υλικά.

ΠΗΓΉ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο