Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τα κοριτσάκια από την Καλλιθέα

Μία νέα μαρτυρία στην οποία προέβη ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο-ντοκουμέντο με τα δύο ανήλικα κορίτσια ανατρέπει τα δεδομένα σχετικά με τα όσα είχαν γίνει μέχρι τώρα γνωστά.

Ο άνδρας του βίντεο, που εμφανίζεται όρθιος στη βάρκα η οποία είναι γεμάτη με διασωθέντες, τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα δηλώνοντας ότι τα δύο κορίτσια που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο – ντοκουμέντο είναι συγγενείς του.Ως εκ τούτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κόρες του κ. Γιάννη Φιλιππόπουλου, ο οποίος αναζητεί τα παιδιά του απευθύνοντας έκκληση μέσω καναλιών, θεωρούνται επίσημα αγνοούμενες.

Το θρίλερ επιτείνεται, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, επάνω στο σκάφος υπήρχαν τέσσερα παιδιά. Στο βίντεο εμφανίζεται μια ξανθιά κυρία, η οποία για δύο εξ αυτών αναφέρει ότι είναι δικά της. Ο κ. Φιλιππόπουλος πάντως, μετά την αποκάλυψη για το επίμαχο τηλεφώνημα, είπε ότι είναι συγχυσμένος και ότι η σύζυγός του είδε τα δύο παιδιά και τα αναγνώρισε.

Σε νεότερη δήλωσή του ο άνδρας του βίντεο ανέφερε ότι τα δύο παιδιά ήταν δικά του και τα υπόλοιπα δύο βαφτιστήρια του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή βρέθηκε το αυτοκίνητο του παππού των δύο 9χρονων αγνοουμένων, άθικτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάρκα που μετέφερε τα παιδιά ήταν η πρώτη που έφυγε κι έτσι δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων. Επιπλέον, ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων δεν επιτρεπόταν να ανεβαίνουν στη βάρκα ασυνόδευτα παιδιά.

Το χρονικό του θρίλερ μετά τη φωτιά την Αττική

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25.07.2018) ο πατέρας των δυο κοριτσιών, Γιάννης Φιλιππόπουλος, αποκάλυψε τη συγκλονιστική υπόθεση μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Είπε πως τα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι του στην Καλλιθέα μαζί με τους γονείς του, Φίλιππο και Σοφία για να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα.
Ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20. Δεν γνωρίζει αν οι γονείς του ζουν. Ξέρει όμως ότι τα παιδιά του σώθηκαν γιατί τα είδε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha. Και από εκείνη τη στιγμή έχει, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη, κινήσει γη και ουρανό για να βρει τα δίδυμα κοριτσάκια του.
«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, βρήκαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στο σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Δείτε τι είπε

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος τόνισε πως όταν οι διασωθέντες από τη φωτιά έφτασαν στο λιμάνι της Ραφήνας, εκεί βρίσκονταν στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού και έκαναν καταγραφή των ανθρώπων που αποβιβάζονταν από τις βάρκες.

«Και η παραμικρή πληροφορία, μπορεί να είναι καθοριστική»
Στο λιμάνι της Ραφήνας για να συντονίσει τις έρευνες βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος. Μαζί του είναι και ο νονός της μικρής Σοφίας. Ο κ. Ανδριόπουλος έκανε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό για τα δυο παιδιά να επικοινωνήσει είτε με την Αστυνομία (στο 100), είτε με την Πυροσβεστική (στο 199) είτε με το Λιμενικό (στο 108).

«Παράκληση σε όλους όσοι ήταν πάνω στο σκάφος, στις μαμάδες, τους μπαμπάδες, στα μικρά κοριτσάκια που φαίνονται αγκαλιασμένα με τα κοριτσάκια, στους γονείς τους, να επικοινωνήσουν με Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική να δώσουν την παραμικρή πληροφορία, που μπορεί να εκείνους να είναι περιττή αλλά για εμάς μπορεί να είναι καθοριστική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει τρείς μέρες και είναι αδιανόητο δυο κορίτσια που έχουν διασωθεί τελικά να αγνοούνται, απευθύνω έκκληση σε όσους ήταν στο σκάφος, στον χειριστή, σε όσους τα υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας, να δώσουν έστω και μια απλή πληροφορία. Θα μας κατευθύνουν κάπου», σημείωσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο