Απονομή του Πυροσβεστικού Σταυρού Γ Τάξης στον Πυρονόμο Ματθαίο Μάντζιο που έπεσε στο καθήκον

Στις 30-4-2018, στις εγκαταστάσεις του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ειδική τελετή επίδοσης Πυροσβεστικού Σταυρού Γ Τάξης, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος, στη μνήμη του ηρωικού συναδέλφου Πυρονόμου Ματθαίου Μάντζιου, ως ηθική αμοιβή για την αυτοθυσία του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ο Πυρονόμος Ματθαίος Μάντζιος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών την 12η Σεπτεμβρίου 2014 στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Το θύμα γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Ήταν άγαμος, το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Καλλιθέα και καταγόταν από τη Λάρισα.

Tον περασμενο Νοεμβριο εδωσαν το ονομα του σε παιδική χαρά που βρίσκεται μεταξύ των οδών: Ιπποκράτους-28ης Οκτωβρίου και Σωκράτους, στο Παλαιό Φάληρο, πολυ κοντα στον δρομο οπου εχασε την ζωη του

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Διοικητής του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δημήτριος Καρβούνης Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Καλλιθέας, ο οποίος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και το προσωπικό του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

http://www.zougla.gr/greece/article/aponomi-tou-pirosvestikou-stavrou-g-taksis-ston-pironomo-mat8eo-mantzio-pou-epese-sto-ka8ikon

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο