Συνάντηση Τόσκα με τους δημάρχους των Νοτίων προαστίων για την έξαρση της εγκληματικότητας

Η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των περιπολιών στην παράκτια ζώνη της Αττικής αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της αστυνομίας με τους δημάρχους των πέντε δήμων της παραλιακής ζώνης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας, συζητήθηκαν τα προβλήματα της αστυνόμευσης ενόψει και της τουριστικής περιόδου που αρχίζει στην παραλία και συμφωνήθηκαν μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ στις 15 Μαϊου θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους δημάρχους για να συζητηθεί ο απολογισμός των συγκεκριμένων μέτρων.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει, ως παλαιότερος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, και σε αυτήν συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μαζί με αντιδημάρχους.

Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με αστυνομικούς από τους 800 που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων και γραφεία.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων αστυνομικών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας με την εποπτεία ειδικής επιτροπής με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο