ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2018 με 70.000 ωφελούμενους

Στις 70.000 θέλει ο ΟΑΕΔ να ανέλθουν τα παιδιά που θα ωφεληθούν από το φετινό πρόγραμμα κατασκηνώσεων. Εάν επαληθευτεί ο αρχικός σχεδιασμός, τότε φέτος θα καταστεί εφικτό να προκύψουν έως 10.000 περισσότερα παιδιά που θα ωφεληθούν από τις 15νθήμερες διακοπές που προσφέρει το πρόγραμμα. Η στόχευση είναι και φέτος το πρόγραμμα να διαρκέσει από τις 15 Ιουνίου έως τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Στον ΟΑΕΔ, βρίσκονται εν αναμονή της ολοκλήρωσης του σχετικού ΦΕΚ, για να ακολουθήσει η απαραίτητη Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να εκδοθεί η δημόσια πρόσκληση. Από την τελευταία θα ορίζονται τα ακριβή κριτήρια υπαγωγής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, αλλά και ο χρόνος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί από τις 3-20 Απριλίου. Φέτος με δεδομένο ότι το Πάσχα που είναι στις 8 Απριλίου, μοιάζει δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να επαναληφθεί η διαδικασία το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, όταν πραγματοποιηθεί η υποβολή των αιτήσεων, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θα τεθούν και από την οποία θα προκύψει η δημοσιοποίηση προσωρινών πινάκων, η υποβολή ενστάσεων και τελικά, η δημοσιοποίηση οριστικών πινάκων με τους δικαιούχους.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε τεθεί εισοδηματικό όριο στα 28.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων τέκνων, έπρεπε να πληρούσαν τις εξής προϋποθέσεις:

*Να είχαν πραγματοποιήσει το 2016, οι εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ETAM), με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας

ή

· Ειδικά αν επρόκειτο για εργαζόμενες, έπρεπε το 2016 να είχαν λάβει από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

· Αν επρόκειτο για ανέργους / ες έπρεπε επίσης το 2016 να είχαν πραγματοποιήσει το λιγότερο 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Εναλλακτικά έπρεπε το 2016 να είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις.

Επίσης, ειδικά για περιπτώσεις ανέργων, η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων προέκυπτε πέρσι εάν ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

 https://www.dikaiologitika.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο