ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Eπαναλαμβάνοντας τη βαθύτατη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες του δυστυχήματος στη Στέγη Προνοίας Γερόντων του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων, το προηγούμενο Σάββατο 13/1/2018, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος υπογράμμισε, κατά τη χθεσινή (17/1/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άμεση ανάγκη νέου διαλόγου και συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων για την οργάνωση του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας στις σύγχρονες συνθήκες.
Ο Θ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι η έκταση και το περιεχόμενο των κοινωνικών επιπτώσεων από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση δοκιμάζουν έντονα τις αντοχές των υφισταμένων δομών, υποστηρίζοντας ότι η «θεσμοθέτηση της φιλανθρωπίας» δεν είναι πλέον επαρκής για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να αποφευχθούν άγονες αντιπαραθέσεις και κάλεσε σε άμεση σύμπραξη και συντονισμό όλων των φορέων, της Εκκλησίας, των δημοσίων και δημοτικών δομών, όπως και των εθελοντικών κινήσεων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.
Ο Θ. Ψαλιδόπουλος σημείωσε εξάλλου πως είναι απαραίτητο να επανεξεταστούν το ταχύτερο οι δυνατότητες ανασύνταξης της Στέγης του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων και συντάχθηκε με την άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο να αφιερώσει ειδική συζήτηση για την κοινωνική πολιτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο