ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ Polyphonica, Musica & Camerata Junior Concert

Εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους! Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Η διαπολιτισμική οικογένεια της Polyphonica δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 5-17 ετών, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις, υπό την επίβλεψη και διδασκαλία των μουσικών Μαρίζας Βαμβουκλή, Ελσας Κούντιγκ, Μυρτούς Τίκωφ και Ελλης Κωστελέτου. Σήμερα αριθμεί περί τα 200 μέλη. Προσφέρει τμήμα χορωδίας, εργαστήρι σύγχρονου χορού, αφρικάνικων χορών και κρουστών, θεάτρου και γιουκαλίλι, καθώς και ένα τμήμα χορωδίας στη Μυτιλήνη για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών.

Η Musica, χορωδία του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν ακρόασης. Φέτος αριθμεί περί τα 85 μέλη. Τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία έχει αναλάβει ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης. Στον ίδιο σύλλογο λειτουργεί και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior που έχει εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο, φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών σε επαγγελματικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα αριθμεί 60 περίπου μέλη, 7-25 ετών. Δάσκαλος και διευθυντής της είναι ο κορυφαίος βιολονίστας της ΚΟΑ, Δημήτρης Σέμσης.

Σάββατο 23/12 | 12.00
ΦΑΡΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο