Εφάπαξ επίδομα ανέργων: Ανοιχτή η πλατφόρμα -Τι χρειάζεται να κάνετε

Ανοιχτή ακόμη και αυτήν την στιγμή είναι η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ για όσους είναι εντός του ηλικιακού ορίου που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας για την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος για τους νέους ανέργους. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν άμεσα την επικαιροποίηση των στοιχείων τους προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα στις 31 Δεκεμβρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μόνο ηλεκτρονικά και με χρήση του κλειδαριθμού τους να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ ανά την επικράτεια γιατί εκεί δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει διευκρινίσει ότι το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα δοθεί σε σε νέους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, μη επιδοτούμενοι, ηλικίας 18-24 ετών.

Το ποσό θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Οι νέοι και οι νέες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, θα δώσουν δηλαδή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Η ηλικία αυτή αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Στις ηλικίες 18-24 ετών καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ενώ οι νέοι αυτοί δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, γιατί δεν πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται δεδομένου ότι δεν έχουν εργαστεί ή έχουν εργαστεί ελάχιστα, διευκρίνισε η υπουργός.

«Αποδεικνύουμε εμπράκτως αυτό που η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως πει, κάθε ευρώ που περισσεύει, κάθε δυνατότητα που μας δίνει η ελληνική οικονομία, θα την εξαντλούμε για την ενίσχυση των χαμηλότερων στρωμάτων», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Το ΦΕΚ για την επιχορήγηση του επιδόματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο