Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο Αλβανών, που δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Πρόκειται:
για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία

και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τα στοιχεία που «έδωσαν» το δολοφόνο

Ο 32χρονος αλλοδαπός ήταν αυτός που είχε κανονίσει το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της ίδιας ημέρας, αναφέροντας πως ήθελε να συζητήσουν για μια υπόθεση κράτησης ενός συγγενή του στη ΓΑΔΑ.

Με αυτή την πρόφαση βρέθηκε με τον συνεργό του στην οδό Ασκληπιού και ξεκίνησαν τη συζήτηση με τον δικηγόρο και έναν συνεργάτη του. Λίγο αργότερα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης βγήκε εκτός γραφείου, προκειμένου να πάρει το όπλο του για να περάσει στο βασικό σχέδιο της επίσκεψής του στον Ζαφειρόπουλο, το οποίο ήταν να τον εκβιάσει για να του δώσει στοιχεία για πελάτη του που έχει σχέσεις με τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο δράστης της δολοφονίας είχε τοποθετήσει σιγαστήρα στο όπλο, προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη διαφυγή του από το σημείο.

Αυτό που ίσως δεν περίμεναν οι δράστες ήταν η ύπαρξη συνεργάτη του γνωστού ποινικολόγου στο γραφείο, με αποτέλεσμα να κάνουν ορισμένα καθοριστικά λάθη, τα οποία βοήθησαν σημαντικά τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, μπήκαν στο χώρο του γραφείου χωρίς γάντια, με αποτέλεσμα να αφήσουν αποτυπώματα, τα οποία εξετάστηκαν από τις Αρχές. Όπως φάνηκε κάποια ανήκαν σε Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι ήταν συγκρατούμενοι με τους ποινικούς που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της Energa και την «εντολή δολοφονίας» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου από τον Αριστείδη Φλώρο.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εστίασαν ειδικότερα στον έναν αλλοδαπό, ο οποίος ήταν δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας και έθεσαν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο που είχε δώσει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όταν είχε λάβει άδεια από το κατάστημα κράτησης.

Σε αυτό το τηλέφωνο έγιναν κλήσεις, όπως αναφέρει το Βήμα, με αναφορά σε «σχέδιο διαφυγής στην Αλβανία μετά από κάποιο έγκλημα», βοηθώντας τους αστυνομικούς να επικεντρωθούν στους αριθμούς που καλούσαν το συγκεκριμένο τηλέφωνο και να προχωρήσουν στη σύλληψη του 32χρονου, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε οικισμό Ρομά έξω από την Πάτρα.
Είχε πυροβολήσει στην Καλλιθέα

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του ποινικολόγου είχε λάβει μέρος και σε ένα αιματηρό επεισόδιο στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, όπου πυροβόλησε έξι φορές εναντίον δύο ομοεθνών του. 

Όπως φαίνεται, ο 32χρονος φρόντισε να μαζέψει τον έναν κάλυκα από τη σφαίρα που κόστισε τη ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αν είχε βρεθεί εντός του δικηγορικού γραφείου θα είχαν οδηγηθεί οι αστυνομικοί στα ίχνη του από την πρώτη στιγμή.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι της Καλλιθέας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο