Φεστιβάλ των λαών της πρώην ΕΣΣΔ στην Καλλιθέα. Χαιρετισμός Λαφαζάνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση στον κατάμεστο δημοτικό κινηματογράφο της Καλλιθέας, Καλυψώ.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συγκροτήματα από πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, τα οποία χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακές δημιουργίες, προκαλώντας μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα σε μια εξαιρετική βραδιά.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες από δέκα εκ των δεκαπέντε χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Στο φεστιβάλ μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασιλειάδης Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος Ζαφείρης Ανδρέας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Δημητριάδης Κωνσταντίνος.

Το Φεστιβάλ χαιρέτισε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο χαιρετισμό του ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε μια μεγάλη ιστορική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία για την απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και την χειραφέτηση λαών και κοινωνιών στην πραγματική ελευθερία.

Η Σοβιετική Ένωση, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, ανεξάρτητα από τα αρνητικά φαινόμενα που παρουσίασε στην πορεία της, βοήθησε όλους τους λαούς και τις χώρες που συμμετείχαν στο Σοβιετικό εγχείρημα να ζήσουν ειρηνικά και να πραγματοποιήσουν μεγάλα βήματα προόδου, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας και της θέσης της γυναίκας.

Η Σοβιετική Ένωση, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, βοήθησε επίσης όλους τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα στην Δύση, να κατακτήσουν σημαντικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία, μετά την κατάρρευση της, αφαιρούνται σε όφελος ενός κόσμου και κοινωνιών άγριας καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο Οκτώβρης παραμένει ένας φάρος και σήμερα και μια μεγάλη αφετηρία για νέες απόπειρες εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης και για έναν δημοκρατικό, ειρηνικό και δικαιότερο κόσμο.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι ακατάλυτοι οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τους λαούς της πρώην ΕΣΣΔ και τόνισε ότι οι πολίτες των χωρών αυτών που ζουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται ως αδέλφια από τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ των λαών της πρώην ΕΣΣΔ μπορεί να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό φιλίας, ειρήνης, προόδου, ισότιμης συνεργασίας ανάμεσα σε ιστορικούς λαούς για την ευημερία και την κοινή ανάπτυξη.

δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο