Τόσα χρόνια βάζαμε λάθος το αποσμητικό

Στην πρωινή μας ρουτίνα η χρήση αποσμητικού/αντιιδρωτικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Πριν φύγουμε από το σπίτι, έχουμε ψεκάσει/ρολάρει μασχάλες για να μην μυρίζουμε.

Όμως όσο απλό και αν φαίνεται, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με την γιατρό της εκπομπής Embarrassing Bodies, Ντον Χάρπερ, η χρήση του αποσμητικού δε θα πρέπει να γίνεται το πρωί.

Όπως αναφέρει «πρέπει να το χρησιμοποιούμε το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, για να στεγνώσει τελείως. Το αφήνουμε όλο το βράδυ και ξεπλένουμε το πρωί ό,τι έχει μείνει με σαπούνι και νερό».

Τα αποσμητικά περιέχουν συνήθως Χλωριούχο αργίλιο, μια ουσία η οποία απορροφάται από τους πόρους των ιδρωτοποιών αδένων και προκαλεί σε αυτούς πρήξιμο έτσι ώστε να «κλείσουν» και να μην εκκρίνουν ιδρώτα.

Εφαρμόζοντάς το βράδυ, το αποσμητικό έχει χρόνο να «προγραμματίσει» τους πόρους κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι να είναι πιο αποτελεσματικό.

Ο γιατρός προσθέτει πως είναι σημαντικό να αφήνουμε το αποσμητικό να στεγνώσει εντελώς στην περιοχή πριν φύγουμε από το σπίτι, όπως επίσης και να αποφεύγουμε να το χρησιμοποιούμε σε υγρό δέρμα.

Και ενώ οι περισσότεροι θεωρούμε ότι όσο περισσότερο αποσμητικό χρησιμοποιήσουμε τόσο το καλύτερο, η ειδικός επισημαίνει πως με ένα καλής ποιότητα αποσμητικό, δύο εφαρμογές την εβδομάδα μόνο αρκούν.

«Εφαρμόστε δύο ψεκασμούς πάνω και δύο κάτω σε κάθε μασχάλη. Επαναλάβετε μία με δύο φορές την εβδομάδα», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο