Γιατί δεν γίνονται σήμερα μαθήματα στα σχολεία όλης της Ελλάδας

Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, μαθήματα στα σχολεία όλης της Ελλάδας, λόγω της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ανάλογα τη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες, παιγνίδια, χοροί και δράσεις με την με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, κ.ά. Επίσης, έχει δοθεί η δυνατότητα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα σχολεία από επίλεκτους και διακριθέντες αθλητές, για να συνομιλήσουν και να παίξουν με τους μαθητές.

Σημειώνεται, ότι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και έτσι, φέτος στα σχολεία η 2α Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση:

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά).

Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

 iefimerida.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο