Δέκα κακές συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι έξυπνος

Οι κακές συνήθειες μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερές, όμως σε μικρές δόσεις, ίσως είναι τελικά για… καλό. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι σηματοδοτούν υψηλότερο δείκτη ευφυϊας.

Ποιες είναι αυτές;

1. Η αναβλητικότητα

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Γουάρτον, Άνταμ Γκραντ, η αναβλητικότητα δεν σημαίνει μόνο τεμπελιά αλλά και το να περιμένει κανείς την κατάλληλη στιγμή. Με αυτή την έννοια, η αναβλητικότητα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της δημιουργικότητας 2. Να τρως τα νύχια σου

Ίσως είναι μια από τις πιο άσχημες συνήθειες, αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που όταν ήταν μικρά έτρωγαν τα νύχια τους στη συνέχεια ανέπτυξαν λιγότερες αλλεργίες.

3. Η αργοπορία

Το να είναι κανείς μονίμως αργοπορημένος έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στο κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον. Όμως, πολλές μελέτες συνδέουν την αργοπορία με την αισιοδοξία. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι συνηθίζουν να αργοπορούν είναι συνήθως πιο αισιόδοξοι και πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να καταφέρουν να κάνουν περισσότερα πράγματα σε λιγότερη ώρα.

4. Να παραπονιέσαι συνεχώς

Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με έναν γκρινιάρη. Όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Atlantic, όσοι παραπονιούνται για κάτι συγκεκριμένο και απτό είναι συνήθως πιο χαρούμενοι από αυτούς που δεν παραπονιούνται καθόλου.

5. Να μασάς τσίχλα

Το να μασάς τσίχλα δημοσίως δεν είναι καθόλου κολακευτικό σε ορισμένες περιστάσεις, όμως όταν είσαι μόνος σου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σου.

6. Να είσαι τσαπατσούλης

Τα προτερήματα των τσαπατσούληδων έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ακατάστατο γραφείο βελτιώνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητά σου.

7. Να είσαι νευρικός

Κι όμως, το να χτυπάς τα πόδια σου ή γενικά να… τρώγεσαι με τα ρούχα σου σε βοηθά να μένεις υγιής. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που έχουν τη συγκεκριμένη συνήθεια εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας.

8. Να κουτσομπολεύεις

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κουτσομπολιό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αλλά μην το παρακάνεις κιόλας…

9. Να είσαι αφηρημένος

Έρευνα του 2010 δείχνει ότι το να «ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά», το λεγόμενο “Daydreaming” αυξάνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα.

10. Να λες συνέχεια «Εεε…»

Δεν είναι ευχάριστο να χάνεις τα λόγια σου και η κάθε σου φράση να ξεκινάει με το επιφώνημα «Εεε..». Αλλά σύμφωνα με έρευνες βοηθάει τους συνομιλητές σου να θυμούνται τι έχεις πει.
starxeiamas

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο