6 σημάδια ότι δεν διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου

Ένα γεμάτο πρόγραμμα, δεν συνεπάγεται πάντα δεξιότητες προγραμματισμού. Αν νιώθεις συχνά ότι οι οι υποχρεώσεις σου σε πνίγουν, είσαι αγχωμένη και προλαβαίνεις τα πάντα την τελευταία στιγμή, ενδέχεται να πρέπει να βελτιώσεις τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το χρόνο σου.

Το να έχεις καλύτερο έλεγχο του χρόνου σου δε θα σου προσδώσει μόνο επαγγελματισμό, αλλά θα σε κάνει να αισθανθείς χαρούμενη και περισσότερο παραγωγική. Για να το καταφέρεις, αντιμετώπισε το πρόβλημα αναγνωρίζοντας- σε πρώτο στάδιο- τα παρακάτω σημάδια.

Αργείς πάντα στα ραντεβού σου

Είτε πρόκειται για επαγγελματικά ραντεβού, είτε για συναντήσεις με τους φίλους σου, αυτή η κακή συνήθεια αλλοιώνει το επαγγελματικό σου προφίλ και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Δεν βάζεις πάντα πρώτο τον εαυτό σου

Μια διαχρονική συμβουλή, είναι ότι τίποτα στο πρόγραμμά σου δεν θα εκπληρωθεί, αν εσύ δεν είσαι σε θέση να το κάνεις. Προστάτεψε τη σωματική και την ψυχική σου υγεία και αναγνώρισε τα όριά σου.

Δεν έχεις μια to-do list

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι σε ισχυρές θέσεις τονίζουν τη σημασία μιας λίστας με υποχρεώσεις που συμβουλεύονται και αναπροσαρμόζουν πολλές φορές την ημέρα. Κάτι θα ξέρουν.

Χρησιμοποιείς συχνά δικαιολογίες

“Δεν έχω χρόνο”, “προέκυψε κάτι έκτακτο”, “είχα πιο επείγουσες υποχρεώσεις”. Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να δικαιολογείται επειδή δεν πρόλαβε, μάλλον πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμά σου- και όχι τις δικαιολογίες σου.

Κάνεις λιγότερα σε περισσότερο χρόνο

Εκτός από ένδειξη κακής διαχείρισης χρόνου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τα όριά σου. Αφαίρεσε λίγα πράγματα από το πρόγραμμά σου, ώστε να αποδώσεις καλύτερα, χωρίς να εξαντλείσαι.

Δεν μπορείς να πεις όχι

Είναι ζήτημα προτεραιότητας. Το να μην είσαι διαθέσιμη στην κάθε πιθανή πρόταση δεν είναι αγένεια- είναι ένδειξη του ότι ασχολείσαι με πολλά πράγματα και απλώς βάζεις τα όριά σου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο