Τσίπρας – Μακρόν, στην Καλλιθέα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό συναντήθηκαν με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες. Το παρών στις συναντήσεις στο “στολίδι” της Καλλιθέας έδωσε και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Ο κ. Μακρόν είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».
Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο