Παλεύουν με το πετρέλαιο στο Σαρωνικό οι δήμοι της παραλιακής και η Σαλαμίνα

Καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου – Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης και πότε τα νερά θα είναι ασφαλή για κολύμπι – Τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα στη Βούλα – Σε… άλλο πλοίο ρίχνει τις ευθύνες για την ρύπανση ο πλοιοκτήτης – Ερευνά όλα τα ενδεχόμενα το υπ. Ναυτιλίας

Την ίδια θλιβερή, «μαυρισμένη» εικόνα παρουσιάζουν και σήμερα οι ακτές σε Σαλαμίνα, Πειραϊκή, Καλαμάκι, Άγιο Κοσμά και Γλυφάδα. Η ρύπανση των υδάτων, που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό, είναι ανεξέλεγκτη με τις εταιρείες απορρύπανσης να κάνουν πλέουν ό,τι μπορούν προκειμένου να απομακρύνουν το… «μαύρο πέπλο» που έχει καλύψει τις παραλίες.

Την ίδια ώρα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά και ιδιώτες που έχουν επιχειρήσεις στην παραλία του Σαρωνικού.

«Σήμερα στη Σαλαμίνα η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελάχιστα γιατί έχουν ρυπανθεί και ακτές που δεν είναι άμεσα προσεγγίσιμες από τη στεριά και χρειάζεται μία ειδική διαδικασία. Ασχοληθήκαμε πολύ με τα μαγαζιά για να μη μυρίζει και να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να τα ανοίξουν γιατί χάνουν το μεροκάματο κάθε μέρα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία, πρέπει όλα να γίνουν σιγά – σιγά», λέει η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το protothema.gr.

…..

δείτε την συνέχεια εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο