Έξι πράγματα που κάνουμε λάθος από μικροί

Το παιδί και το σκυλί, όπως τα μάθεις, λέει ένα λαϊκό γνωμικό Αυτά, λοιπόν, είναι τα πράγματα που από μικροί μαθαίνουμε λάθος, κάνοντας κακό στην υγεία μας και ταλαιπωρώντας τον εαυτό μας:

1. Ποτέ δεν βουρτσίζουμε τα δόντια αμέσως μετά από γεύμα: αν το κάνουμε, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σπρώξουμε τα οξέα από τις τροφές στο σμάλτο των δοντιών. Επίσης, ποτέ δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με έντονο τρόπο, καθώς κινδυνεύουμε να πληγώσουμε τα ούλα μας.

2. Πώς να μην μπερδεύονται τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου: ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξουμε σε σχήμα 8 μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και στη συνέχεια να τυλίξουμε περίπου 15 εκατοστά καλωδίου στο κέντρο του 8.

3. Ζεσταίνοντας το χθεσινό φαγητό: αν χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων, για να ζεσταθεί ομοιόμορφα, πρέπει να το απλώσουμε προς τα τοιχώματα του δοχείου φύλαξής του.

4. Πώς πλένουμε τα χέρια μας: αποφεύγουμε τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια, καθώς καταστρέφουν τη χλωρίδα του δέρματος, αλλά και μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα κάποιων μικροοργανισμών και προτιμούμε τις χάρτινες πετσέτες μίας χρήσης για το σκούπισμά τους.

5. Φτιάχνοντας τη βαλίτσα: ο καλύτερος τρόπος για να χωρέσουν περισσότερα ρούχα, είναι να τα τυλίξουμε σε ρολό, αντί να τα διπλώσουμε.

6. Πώς καθόμαστε: οι καρέκλες με πλάτη -όσο κι αν φαίνεται περίεργο- είναι κακές για την πλάτη μας, καθώς η σπονδυλική μας στήλη σηκώνει όλο το βάρος του κορμού μας. Αντιθέτως είναι καλύτερο να καθόμαστε σε σκαμπό ή, τέλος πάντων, σε πιο ξαπλωτή θέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο