32ο Ποντιακό Τριήμερο Π.Σ “Η ΑΡΓΩ”

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2017.
Προσκαλούμε Φίλες και Φίλους στο φετινό 32ο Ποντιακό Τριήμερο, που θα λάβει χώρα στις 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου !
Δίνουμε το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού στην Καλλιθέα.
Με Ποντιακούς συλλόγους από την Αττική και το Εξωτερικό, που θα παρουσιάσουν τους μοναδικούς παραδοσιακούς μας χορούς.
Με Ποντιακό Θέατρο στο Δημοτικό Θέατρο: οφέτος θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Φ. Κτενίδη “ο Ξενιτέας” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μπέλλες” Μουριών Κιλκίς σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη.
Με δρώμενα στην κεντρική πλατεία από παιδικές ομάδες, που θα παρουσιάσουν κλασσικά παραμύθια και ποιήματα στην Ποντιακή.
Με σχολές ατομικών αθλημάτων και αθλητικού χορού, που θα προτρέψουν τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό.
Θα τηρήσουμε το χρέος και θα αποδώσουμε τα οφειλόμενα στα μυριάδες αθώα θύματα του Λαού μας, που τα τελευταία 100 χρόνια πέρασε δύο γενοκτονίες που εξαπέλυσαν το ισλαμο-τούρκικο και μπολσεβικο-σταλινικό δικτατορικά καθεστώτα. Την Κυριακή θα λάβει χώρα αφιέρωμα-ημερίδα με έγκριτους ομιλητές πάνω σε δύο θεματολογίες : “100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του Μπολσεβικισμού, επισκόπηση : στόχευση και μαρτύρια του Ελληνισμού” και “Τούρκικο καθεστώς και Τουρκία : από την Γενοκτονία στον Ελληνικό Πόντο στον ισλαμιστικό επεκτατισμό στο Αιγαίο”.
Μαζί με άλλα ευχάριστα της παράδοσής μας θα γευτούμε και Ποντιακή κουζίνα – οφέτος θα παρουσιαστούν και θα διανεμηθούν δωρεάν τα παραδοσιακά “φασούλια τινιαχτά” και “στύπα”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο