Λάζαρος Λασκαρίδης: «Να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά αυτά αξίζουν την αγάπη όλων»

Μερικές μόνο μέρες πριν από την -προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου- έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γεννούνται πολλά ερωτηματικά για το αν θα είναι σε θέση να υποδεχτούν τους μαθητές τους, στο νέο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Αχιλλέως, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.
Το κτίριο αυτό παρελήφθη προ πενταμήνου από τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας. Αντικειμενικά είναι πολύ πιο σύγχρονο από αυτό που στεγάζονταν την απελθούσα σχολική χρονιά. Όμως, παρουσιάζει αρκετές ατέλειες, οι οποίες είναι απαραίτητο να διορθωθούν για λειτουργήσει κανονικά.
Απαιτούνται προστατευτικά κάγκελα στις σκάλες, να μπουν κλειδαριές ασφαλείας, να προσεχθούν τα παράθυρα και να φτιαχτεί ο χώρος του λεγόμενου parking, στο οποίο θα σταθμεύει το λεωφορείο που θα μεταφέρει τα παιδιά και σήμερα είναι χωμάτινος.
Συγχρόνως, ενώ οι χώροι του είναι μεγάλοι, δεν συμβαίνει και το ίδιο με το προαύλιο, το οποίο καλύπτει μόνο 150 τ.μ., από τα 1.700 συνολικά του συγκροτήματος. Για το θέμα αυτό, απαιτείται παρέμβαση –με κάθε τρόπο- του Δήμου Καλλιθέας, ώστε να έλθουν στην κατοχή του τα δύο γειτονικά οικόπεδα για διεύρυνση του αύλειου χώρου.
Παράλληλα, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη το συγκρότημα να διαθέτει τρεις καθαρίστριες κι όχι μία, όπως συνέβαινε στο παλαιό κτίριο, διότι ο νέος χώρος (ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος) έχει αυξημένες ανάγκες.
Όλα αυτά, βεβαίως, στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, πρέπει να συνοδευτούν και με την έγκαιρη μεταφορά από το παλαιό κτίριο στο νέο, ώστε ο αγιασμός να τελεστεί εκεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο