Eπικυρώθηκε η βαθμολογία της Football League με έναν… αστερίσκο, ως προς τον ΑΟ Χανιά και την Καλλιθέα

Έσοδα, αδειοδότηση και αποχώρηση ομάδων απασχόλησαν τη ΓΣ της Football League.

Πολλά θέματα απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση της Football League τη Δευτέρα (10/7), με κυρίαρχο το οικονομικό. Αρχικά επικυρώθηκε η βαθμολογία με έναν… αστερίσκο, ως προς τον ΑΟ Χανιά και την Καλλιθέα, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης των Κρητικών κατά της πρωτόδικης απόφασης αφαίρεσης 33 βαθμών, επειδή για 11 αγωνιστικές αγωνίζονταν χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής. Παράλληλα, εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της σεζόν.

Αυτό που απασχόλησε κυρίως τους παράγοντες που έδωσαν το παρόν στη ΓΣ είναι τα πιθανά έσοδα, καθώς όλοι συμφώνησαν πως μια χρονιά πάλι χωρίς χρήματα για τις ομάδες, θα είναι καταστροφική. Η διοίκηση της Football League κάνει προσπάθειες να προσελκύσει χορηγούς και τις επόμενες 10-15 μέρες αναμένεται να ενημερώσει για τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, συζητήθηκε έντονα και το θέμα των αδειοδοτήσεων και των πιθανών ποινών των ομάδων που δεν θα καταφέρουν να πάρουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οι εκτιμήσεις είναι πως αρκετές ομάδες δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια. Ειπώθηκε πάντως πως η Football League έχει καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ, να μειωθούν κάπως οι περιορισμοί, κυρίως για τους νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ωστόσο, όλα θα κριθούν την Τετάρτη (12/7) στην ΕΠΟ, όπου οι ΠΑΕ της Football League θα ενημερωθούν από την Επιτροπή Αδειοδότησης για το ποιες πέρασαν και ποιες όχι.

Στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα των ομάδων που όπως όλα δείχνουν δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Ο Αγροτικός Αστέρας ξεκινά εκκαθάριση της ΠΑΕ και οδεύει προς Γ’ Εθνική, ενώ αμφίβολο είναι αν ο Εργοτέλης θα καταφέρει να συστήσει ΠΑΕ για να αγωνιστεί στη Football League. Η Λίγκα ενημέρωσε πως έχει κατατεθεί αίτημα στην ΕΠΟ, προκειμένου τα κενά που θα προκύψουν από ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, να καλυφθούν από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν και όχι από τη Γ’ Εθνική. Δηλαδή, τα κενά του Αγροτικού Αστέρα και πιθανόν του Εργοτέλη, να καλυφθούν από την Καλλιθέα και τον Πανελευσινιακό.

Πηγή: liganews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο