Δωρεάν βιβλία & εισιτήρια θεάτρου -Ποιοι οι δικαιούχοι

Για το έτος 2017, εγκρίθηκαν προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΓΑ) για παροχή δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου.

Δωρεάν βιβλία

Το πρόγραμμα ισχύει από 1-9-2017 έως 8-05-2018 (προσοχή: αιτήσεις έως σήμερα στα ΚΕΠ) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 175.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά, απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2017-2018

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 66.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα προμηθευτούν τα δελτία Θεάματος από τα ΚΕΠ όλης της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο με τα συμβεβλημένα θέατρα.

Το πρόγραμμα ισχύει από 1-8-2017 έως 31-5-2018 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ (προσοχή: έως σήμερα οι αιτήσεις)

Σημείωση: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 1/8/2017 έως 7/9/2017. Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 66.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2017-2018 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν:
1) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982, όπως ισχύει.
2) Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997, όπως ισχύει, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.
3) Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων.

Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

4) Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.

5)Τα μέλη των οικογενειών των αμέσως παραπάνω προσώπων, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από τον υπάλληλο ή/και συνταξιούχο πρώην υπάλληλο ΟΓΑ.

6) Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ υποβάλλονται

ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 7-7-2017 μέχρι σήμερα 25-7-2017

Για την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος προσέρχεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ

προσκομίζοντας:
Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός

Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του καθώς και των

προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ

κ.λπ.)

ή

Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός

Μητρώου (Α.Μ.) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή

απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον

ΕΦΚΑ, που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down,

εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της

γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της

απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο

ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στον ΟΓΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο