Συμβολαιογράφοι και εφοριακοί μπλεγμένοι σε κύκλωμα που προμήθευε νύφες & εξώγαμα και έδινε άδειες παραμονής

Μία 59χρονη λογίστρια και ένας 38χρονος δικηγόρος φέρονται οι εγκέφαλοι κυκλώματος νομιμοποίησης αλλοδαπών από
Αραβικές χώρες με την χορήγηση αδειών διαμονής μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων και εικονικών γάμων.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στις 17 Ιουλίου 2017 συνέλαβαν 12 άτομα, εκ των οποίων εννέα Έλληνες , δύο από τη Γεωργία και έναν από την Πολωνία, ενώ κατηγορούνται ακόμη 76 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά που έδιναν τέκνα προς αναγνώριση ή γίνονταν «νύφες» στους εικονικούς γάμους.
Ανάμεσά τους είναι τέσσερις συμβολαιογράφοι, που προέβαιναν στις απαιτούμενες διαδικασίες και εφοριακοί που έδιναν αριθμούς φορολογικών μητρών και κλειδάριθμους στους υπό νομιμοποίηση αλλοδαπούς.
Εξιχνιάσθηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 38χρονο δικηγόρο, που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην οδό Φειδίου στην Ομόνοια και μία 30χρονη γυναίκα.
Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκομένων σε Αθήνα, Πειραιά, Βάρη, Καματερό, Καλλιθέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας. Τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τις τυπικές προϋποθέσεις, για την νομιμοποίηση στη χώρα μας αλλοδαπών ανδρών, κυρίως από Αραβικές χώρες, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών και εικονικών γάμων.
Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς η 59χρονη λογίστρια, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των άλλων συνεργών τους γυναίκες Ρομά τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής από 100 έως 300 ευρώ, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.
Τα υπόλοιπα μέλη έκαναν την συλλογή των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ’ υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος, που αναζητείται.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 76 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά, για διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α..
Σε βάρος της 59χρονης «αρχηγού» εκκρεμούσαν πολλές καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες πράξεις αλλά και για κλοπή το 2011 από την περιοχή Φόδελε Μαλεβιζίου. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο