ΕΥΔΑΠ: Έως 31/7 οι αιτήσεις για δωρεάν νερό από δικαιούχους ΚΕΑ

Διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού προσφέρει η ΕΥΔΑΠ με το Νέο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ), το οποίο επεκτείνεται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Μπενίσης, από τις επιπλέον κοινωνικές παροχές της ΕΥΔΑΠ εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν χιλιάδες νοικοκυριά. «Παραμένουμε», αναφέρει, «πιστοί στην υλοποίηση πολιτικών με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και κυρίως για τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα. Το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό αγαθό για όλους και ιδιαίτερα για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου».

Ειδικότερα, η ΕΥΔΑΠ από την 1η Ιουλίου προσφέρει σε όσους δικαιούχους έχουν υπαχθεί στο Ν. 4389/2016 (δικαιούχους ΚΕΑ): δωρεάν ποσότητα νερού 2μ3 ανά μήνα ανά μέλος νοικοκυριού, δωρεάν ποσότητα νερού 3μ3 ανά μήνα για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%, η οποία θα προκύπτει από έγκυρο πιστοποιητικό ΚΕΠΑ, την εφαρμογή του ΕΕΤ στην παροχή νερού της κύριας (ιδιόκτητης ή μισθωμένης) κατοικίας, στην οποία διαμένει ο δικαιούχος, την εφαρμογή του ΕΕΤ και στους δικαιούχους οι οποίοι διαμένουν μόνιμα, σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία ή φιλοξενούνται, την εφαρμογή του ΕΕΤ και στους εκτός δικτύου ύδρευσης πελάτες, που τιμολογούνται από την ΕΥΔΑΠ, με δικαιώματα χρήσης αποχέτευσης, tην εφαρμογή του ΕΕΤ και για τους πελάτες στους οποίους έως σήμερα χορηγείται το ΕΕΤ, εφόσον πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους στο Ν. 4389/16 και υποβάλουν νέα αίτηση στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ από 1/7/2017 έως 31/7/2017 και τέλος την εφαρμογή του ΕΕΤ σε λογαριασμούς οι οποίοι θα εκδοθούν από 1/7/2017 και εφεξής και θα αφορούν σε καταναλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1/5/2017 και μετά και σε κάθε περίπτωση από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον δικαιούχο.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι δικαιούχοι που λαμβάνουν, ήδη, μειωμένο ειδικό τιμολόγιο από την ΕΥΔΑΠ (πολύτεκνοι, υπερήλικες) έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το τιμολόγιο με τους ευνοϊκότερους όρους. Οι δικαιούχοι του ΕΕΤ θα ελέγχονται ως προς την τήρηση των κριτηρίων υπαγωγής ανά τακτά διαστήματα.

Οι αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ www.eydap.gr σε εμφανή ενότητα στην κεντρική σελίδα από την 1η Ιουλίου 2017, όπου και θα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο