Oλοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «΄Ελα στον κύκλο μας».

Με την ευκαιρία λήξης της σχολικής περιόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και η κ. Σοφία Κορωναίου – Καμπά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΝΑ, επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Έγινε παρουσίαση του προγράμματος «΄Ελα στον κύκλο μας», το οποίο έχει εκπονήσει ο ΕΣΔΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής. Οι μαθητές του σχολείου σε μια εξαιρετική γιορτή, την οποία είχαν διοργανώσει, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν γνώσεις που έχουν αποκτήσει για την ανακύκλωση στην πράξη.
Εκτός από τους «χαρτοφάγους» για την ανακύκλωση χαρτιού, στη «γωνιά ανακύκλωσης» σχολείου, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν, αλλά και να ανακυκλώσουν διαφορετικά υλικά (πλαστικά, αλουμίνια, κλπ.).
Είναι εξαιρετικής σημασίας για την πατρίδα μας η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει επιτελέσει κομβικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Τα φετινά αποτελέσματα, πρώτη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού «΄Ελα στον κύκλο μας» είναι ελπιδοφόρα και μας δίνουν δύναμη για τα επόμενα βήματα.
Τέλος, με τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου διαδημοτικού πράσινου σημείου στην περιοχή μας, βάζουμε σοβαρή παρακαταθήκη για το διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας.
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Λεωνίδας Μύαρης, οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Κωστάκης και Κόκουλος Κώστας, η κ. Μίνα Σταματοπούλου και άλλα στελέχη του ΕΣΔΝΑ, ο κ. Κώστας Καλογερόπουλος, πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και το Διοικητικό Συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων.

https://www.facebook.com/kapatais.christos/posts/1248019555320153

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο