Συμβασιούχοι: Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων -Το πρόγραμμα

Σε τρία επίπεδα αναμένεται να κινηθεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ίσως την πιο κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των συμβασιούχων:

-Πρώτον, θα παρουσιάσει στις 10 το πρωί την πρόταση νόμου, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr για την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων μέσω κλειστού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

-Δεύτερον, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις αμαξοστασίων, ΧΥΤΑ και αλλων δημοτικών κτηρίων προχωρά στην προγραμματισμένη Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24 – Αθήνα) και στη συνέχεια σε πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

-Τρίτον, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο ΥΠΕΣ, εκπρόσωποι των εργαζομένων αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δηλώνει ανοιχτός σε βελτιώσεις στην δική του ρύθμιση, προκειμένου να του παραδώσουν την δική τους πρόταση νόμου. Εκεί αναμένεται να γίνει και η κρίσιμη διαπραγμάτευση, προκειμένου οι δύο πλευρές να βρουν μία χρυσή τομή. Αν αυτή δεν βρεθεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της έως, τουλάχιστον, την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα συενδριάσει εκ νέου η ΕΕ της Ομοσπονδίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο