Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Μικρούς… λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλούς Δήμους της Αττικής, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται καθόλου ή να γίνεται με προβλήματα.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων στο έρχεται ενώ η χώρα οδεύει προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει προγραμματισθεί συνάντηση Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους 6.700 συμβασιούχους της καθαριότητας στους Δήμους υπάρχει η πιθανότητα ρύθμισης που θα παρατείνει την εργασία τους μέχρι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για προσλήψεις, τον οποίο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική διατύπωσε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο