Φωτεινή Χαλαστάνη: «Τινάζουν στον αέρα το καλοκαιρινό camp του Δήμου Καλλιθέας»

Η Φωτεινή Χαλαστάνη, ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» στο Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον αέρα τινάζει με τον ερασιτεχνισμό της και τη μυστικοπάθειά της το καλοκαιρινό camp των παιδιών της Καλλιθέας, η διοίκηση του Δήμου.

Τρεις φορές, εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και στις 10 Μαΐου) θέσαμε στο Δ.Σ. του (αρμόδιου) Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» το ερώτημα αν, λόγω των έργων που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή, κινδυνεύει η διοργάνωση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (10 Μαΐου) ήμασταν η μόνη παράταξη που δεν έδωσε θετική ψήφο στο εισηγητικό της διοίκησης για το camp –όχι βεβαίως επειδή διαφωνούμε με το θεσμό, το αντίθετο, κάθε χρόνο κάνουμε προτάσεις για τη βελτίωσή του- αλλά διότι η διοίκηση του Οργανισμού αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, να μας παρουσιάσει το σαφές οργανωτικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

Μετά από δική μας έρευνα, πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα ότι η Περιφέρεια Αττικής ειδοποίησε τον Δήμο ότι δεν μπορεί να γίνει εκεί φέτος και ο Δήμος Καλλιθέας κρατά «στο σκότος» γονείς και παιδιά για το camp. Μια μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των εγγραφών και λιγότερο από ένα μήνα πριν από το camp, κανείς δεν λέει τίποτα επίσημα.

Προφανώς θ’ αναζητήσουν άλλους χώρους του Δήμου, αλλά δεν μπορούμε παρά να κάνουμε τέσσερις σημαντικές επισημάνσεις:
1. Άλλοι πιθανοί αθλητικοί χώροι (όπως γυμναστήρια) έχουν δοθεί ήδη από τον Δήμο σε αθλητικούς συλλόγους της πόλης για τα δικά τους camp

2. Για πρώτη φορά το καλοκαιρινό camp θα φύγει από το φυσικό χώρο μιας παραθαλάσσιας πόλης, τη θάλασσα

3. Τα σχολεία που ενδεχομένως επιλεγούν δεν έχουν αφενός μεν τους κατάλληλους χώρους υποδομής για τέτοιου είδους διοργάνωση, αφετέρου δε π.χ. ένα παιδί δεν μπορεί να είναι στον ίδιο χώρο για 12 μήνες

4. Ο χώρος του Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής (τέως Ιππόδρομος) δεν επαρκεί επειδή δεν διαθέτει στέγη προφύλαξης από τον ήλιο.

Ζητάμε άμεσα από τους αρμόδιους του Δήμου Καλλιθέας να μας ενημερώσουν σχετικά, σπάζοντας το φράγμα της σιωπής και της παραπληροφόρησης, για το οποίο οι ίδιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο