Έρευνες σε Καλλιθέα, Ασπρόπυργο, Μενίδι και οικισμό του στρατοπέδου Καποτά για τα μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων

Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα, μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων», μεταξύ αυτών και τα τέσσερα αρχηγικά στελέχη τους, μετά από μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας, με τη συνεργασία της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι καθώς και ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσε κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Οι 14 από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, και ο ένας είναι Αλβανός 26 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη της συμμορίας που είναι επίσης Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν περισσότερες από εκατό ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αρκετά είναι και τα «πρωταγωνιστικά» μέλη που παραμένουν ελεύθερα. Οι ληστές έχουν “πλούσια” βιογραφικά ενώ ανάμεσα τους είναι ένας νεαρός 18 χρονών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες βρίσκονται τουλάχιστον πέντε πρωτοκλασάτοι ληστές που συμμετείχαν σε πάρα πολλές καταδρομικές επιθέσεις της συμμορίας και κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μεταξύ τους ένας καλογυμνασμένος μποξέρ. Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και σε ομοεθνή τους, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «μπαμπάς», καθώς ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην οργάνωση και ενδεχομένως είχε και το ρόλο του συμβουλάτορα.

Επίσης, συνελήφθη άτομο με το προσωνύμιο «Ολλανδός», το οποίο φέρεται να έχει δευτερεύοντα ρόλο (ενδεχομένως να είχε αναλάβει να κλέβει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν στις ληστείες), όπως και άτομο που ήταν γνωστό στην «παρέα» για τις… καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Γι’ αυτόν, ωστόσο, θα εξεταστεί το κατά πόσο συμμετείχε στη συμμορία ή όχι, καθώς η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε όταν αυτός βρισκόταν ακόμα στη φυλακή. Η συμμορία είχε και ένα μέλος γνωστό ως «χοντρός», το οποίο εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο που βρίσκονται στα χέρια της Ασφάλειας να είναι το άτομο που σηκώνει με… ευκολία τα χρηματοκιβώτια. Σε δεύτερο χρόνο η Αστυνομία θα ασχοληθεί με τυχόν σχέσεις του με έγκλειστους.

Τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα δεμένα μεταξύ τους και συνήθιζαν να διασκεδάζουν τα βράδια μαζί σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Δυτικής Αττικής. Σχεδόν όλοι τους είχαν έντονη κοινωνική ζωή, εμφανίζονταν σχεδόν σαν «οικογένεια» και πρόσεχαν τις συνομιλίες τους στα κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα, αρκετά είναι τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας -σχεδόν στο σύνολό τους κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης- που παραμένουν ελεύθερα. Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν μάλιστα σε πρόσφατες επιθέσεις της συμμορίας. Ασύλληπτο παραμένει άτομο που φέρεται να ήταν ο «ηγέτης» της ομάδας, η οποία χωριζόταν σε διάφορες υποομάδες. Τα υπόλοιπα μέλη δεν τον φώναζαν ποτέ με το πραγματικό του όνομα αλλά με ψευδώνυμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο