ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΛΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κύριε Δήμαρχε της Καλλιθέας
Εμείς, τα εκατοντάδες μέλη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι δάσκαλοι μας, οι καλλιτέχνες που κάθε μέρα δίνουν την ψυχή τους για να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι κυψέλες δημιουργικότητας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. Η επιλογή σας αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των εργαστηρίων, στις εκθέσεις και εκδηλώσεις των οποίων συχνά συμμετέχετε εξαίροντας την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους.
Κύριε Δήμαρχε, θα άξιζε ίσως να παρακολουθήσετε από κοντά τη δουλειά που γίνεται σε αυτά τα εργαστήρια για να κατανοήσετε καλύτερα την προσφορά τους. Όλοι εμείς, τα μέλη των ομάδων, συναντιόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα για να αποκτήσουμε γνώσεις και δεξιότητες πάνω στις τέχνες που μας ενδιαφέρουν. Αλλά αυτό είναι το προφανές. Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ βρίσκουμε τρόπο να εκφραστούμε. Να ξεφύγουμε από την προβληματική καθημερινότητα. Να αξιοποιήσουμε τον  βασανιστικό ελεύθερο χρόνο που προέκυψε από την ανεργία. Με λίγα λόγια, εδώ γινόμαστε μέλη μιας κοινωνίας, της κοινωνίας της Καλλιθέας.
Εμείς, τα εκατοντάδες μέλη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης θέλουμε να συνεχίσουμε τα μαθήματα μας αλλά με δασκάλους που θα απολαμβάνουν τον αυτονόητο σεβασμό στην προσωπικότητα και την εργασία τους.
Έστω και τώρα, λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της χρονιάς, ζητούμε να δώσετε τη λύση και να μην καταστρέψετε αυτόν τον σημαντικό πυρήνα κοινωνικότητας και δημιουργικότητας, στον οποίο επένδυσε ο Δήμος της Καλλιθέας και χτίστηκε με τις προσωπικές προσπάθειες και θυσίες των καλλιτεχνών που σήμερα τους αρνείστε το δικαίωμα στην αμειβόμενη εργασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο