Σκλαβενίτης: Αποφάσισε αύξηση αποδοχών 47% σε χαμηλόμισθους

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την απόκτηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος από την αλυσίδα Σκλαβενίτη (Ελληνικές Υπεραγορές), η διοίκηση του μεγαλύτερου, πλέον, ομίλου σούπερ μάρκετ στη χώρα προχώρησε σε σημαντική ανοδική αναπροσαρμογή των μεικτών μισθών, των ημερομισθίων και των ωρομισθίων των χαμηλόμισθων πρώην εργαζομένων της Μαρινόπουλος, η οποία θα ισχύσει από 1ης Μαΐου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική επιστολή που εστάλη από την εταιρεία στο σωματείο εργαζομένων της «Ελληνικές Υπεραγορές», οι μεικτοί μισθοί, τα ημερομίσθια και τα ωρομίσθια των χαμηλόμισθων πρώην εργαζομένων της Μαρινόπουλος -εκ των οποίων ποσοστό άνω του 60% ήταν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης- αυξάνονται σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 47%!

Πιο αναλυτικά η απόφαση της εταιρείας αφορά στα εξής:

1 Ο μηνιαίος μεικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται -με χορήγηση εταιρικής παροχής- μέχρι να φθάσει στο ποσό των 860 ευρώ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ένας υπάλληλος που τον περασμένο μήνα είχε μισθό 586 ευρώ, αυτός από τις αρχές Μαΐου αυξάνεται σε 860 ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 46,75%.

2 Αναλογικά αυξάνεται ο μεικτός μισθός (για όσους αμείβονται με βάση μηναίο μισθό) και το ωρομίσθιο (για όσους αμείβονται με βάση ωρομίσθιο) Εργαζομένων Μερικής Απασχόλησης (σ.σ. το 60% των εργαζομένων της Μαρινόπουλος ήταν σε αυτό το καθεστώς), ως εξής:

• Ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ) και το συμβατικό μηνιαίο ωράριο. Για παράδειγμα, εργαζόμενος με 4ωρη εργασία, ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 (βάσει μισθού 586 ευρώ) έλαβε 293 ευρώ, τον Μάιο, με βάση τον μισθό των 860 ευρώ, θα λάβει 430 ευρώ, υψηλότερο δηλαδή κατά 46,75% από τον προηγούμενο μήνα.

• Το ωρομίσθιο υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ). Παράδειγμα, το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, ήτοι μια αύξηση 46,6%. Τέλος, το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης το οποίο είναι κάτω των 33 ευρώ αυξάνεται – με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώστε να φθάσει τα 33 ευρώ.

Αναφορικά με τους προμηθευτές, αναμένεται να εξοφληθεί σήμερα από τον όμιλο Σκλαβενίτη η τελευταία δόση από τα χρεωστούμενα του Μαρινόπουλου. Ηδη πολλοί προμηθευτές ενημερώθηκαν σχετικά και είδαν μέσα στην εβδομάδα τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα σχετικά ποσά, ενώ άλλοι έχουν ενημερωθεί ότι αυτό θα γίνει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για οφειλές όπως αυτές είχαν καταγραφεί στις 30 Ιουνίου της περασμένης χρονιάς και διαμορφώθηκαν στη συνέχεια με βάση τις Συμφωνίες Εξυγίανσης και τις ρυθμίσεις αυτών. Θυμίζουμε ότι η πρώτη δόση της Σκλαβενίτης είχε καταβληθεί πριν από το Πάσχα, ενώ όσοι προμηθευτές δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χαρτιά θα εξοφληθούν μέσα στον Ιούνιο.

Παράλληλα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αλλαγή των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος (και Carrefour) σε Σκλαβενίτη, καθώς και η τροφοδοσία τους με προϊόντα.

Προτεραιότητα

Τα σημεία που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (δηλαδή Αθήνα και Θεσσαλονίκη) έχουν προτεραιότητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μεγάλα καταστήματα (υπερμάρκετ) σε επαρχιακές πόλεις.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι πρόσφατα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης αναδείχθηκε «Επιχείρηση της χρονιάς» στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Direction Business Network για τη βράβευση των εταιρειών που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά για τις επιδόσεις τους σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη διάκριση προέκυψε από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν, αφού για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ 5.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Στη σχετική ψηφοφορία, υποψήφιες ήταν συνολικά 20 πολύ μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Πηγή: Έθνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο